Hard diski dizüstü pc görmüyor

0

Dizüstü pc nin üstüne basıldı. Tam da hard diskin üstüne. Servise götürdüm hard disk çöp dedi. Yeni aldım. Taktım pc gördü hard diski ama hala boot device sorunu var. F2 ile start up ile PASSED yaptım quick ve uzun hard disk görmeyi. 4 saatte bitti ama hala aynı sorun. Nasıl düzeltebilirim? Acil yardım lütfen :( 

ted1905 ted1905 (16)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Öncelikle geçmiş olsun.Kötü bir durum yaşamışsınız.Harddiskler hassas cihazlar olduklarından bozulma ihtimalleri özellikle notebook ise bir hayli fazla oluyor.

    Boot device sorunu, başlanguç aygıtlarının sağlıklı,düzgün çalışmaması veya yanlış başlatma aygıtının birinci sıraya seçilmesi yüzünden meydana gelebilir.

    Bu durumda harddiski taktıktan sonra BIOS menüsünü açın ve ilk olarak Load BIOS Default(F9 tuşu olabiliyor genelde) diyerek BIOS ayarlarını sıfırlayın.Ardından Boot sekmesine gelin ve harddiskinizi ilk sıraya alın.Bu adımları yaptıktan sonra bilgisayarınız veya harddisk te anormal bir durum yoksa, bilgisayar direkt olarak harddiske bakacak ve varsa işletim sistemini yüklemeye başlayacaktır.

    Harddiskinize bir işletim sistemi yükleme aşamasını denediniz mi? İşletim sistemi yükleyerek test etmek daha mantıklı olabilir.

    Eğer harddisk boot aşamasında fazla bekliyorsa yeni aldığınız harddisk üzerinde de belki sorun olabilir.Başka bir bilgisayara takaran HD Tune ile test ederseniz kesin bir bilgi almış olursunuz.Eğer HD Tune testinde bir sorun olmazsa bu sefer sorunun harddisk değil bilgisayar olduğunu anlamış olursunuz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Teşekkür ederim hocam.  Gerçekten kötü bi durum. 

      Eski hard disk samsungdu. Format atarken herhangi usb yada cd gerekmiyordu. Şimdi toshiba aldım L200 modeli. Servisteki adamlar kontrol etti, dediler sadece hard disk sorun o yüzden yeni aldım. Daha paketten yeni çıkarıp denedim hard disk var görünüyor ama boot device sorunu yine var. Format mı atmak gerekir? Bende cd vs. Yok nasıl yapabilirim? Bios F9 yapıp kaydettim herhangi bişey olmadı. Start up sayfası geldi boot device dedi. Test yaptım yine var görünüyor passed dedi.

      ted1905 ted1905 (16)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Passed (Google sözlük): geçmek, geçirmek, vermek, aşmak, devretmek, pas vermek, dinmek, söylemek, bildirmek, uzatmak, piyasaya sürmek, açmak, dönüşmek, onaylanmak

        "Passed" bir hata mesajı değil tam tersine bir tasdik (onaylama, kabul edildi) bildirimi olmalı. Sen @ismailsarp tavsiyesinde olduğu şekilde ve onun gösterdiği yoldan giderek yeni bir işletim sistemi yükle hele. Yani formatını çek bakalım. Bir problem çıkmaması lazım. Eğer formatlama başarısız olursa o halde yeniden sorarsın.

        Kolay gelsin.

        Bilgisayara format atma detaylı (tıkla)

        temmuz temmuz (12505)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol