Harddisk biçimlendirme hakında

0

Uzmanım Merhaba.Ben Kerim. yiğenimin laptopu için ssıd harddisk aldım.Bu harddiske win8.1 s.lang.kurdum.Fakat bir konuda kafam karıştı.Format atarken disk bölümlemeye geldiğimde ham olan C yi bölümlediğimde birçok ön yükleme alanı çıktı.Bende bunları sildim.

Silerek Hata mı yaptım(Yani bir önyükleme alanı,C ve D şeklinde,fakat şunuda belirtmem lazım ön yükleme alanını sectiğimde biçimlendir dedim ama biçimlendirmedi.Bende biçimlendirmeden format attım.Bu şekilde yaparak hatamı yaptım.)

İkincisi ben kendi vede diğer yiğenimin pc ine format atarken bir ön yükleme alanı ve c ile d geliyor.Temiz format için hepsini silip bölümlediğinde yıne bir önyukleme alanı c ve d oluyor.format atıyorum.

Yani sununu öğrenmek istiyorum.Herhangi bir pc ye format atarken karşımıza birden fazla önyükleme alanının çıkması normal mi?Bu önyukleme alanlarını dikkate almamamız mı gerekir,yoksa karşımıza otomatık çıkan yada bölümleme esnasında oluşan bu önykleme alanlarını silmelimiyiz yada bu alanları dikkate almayıp c ve d yı biçimlendirip formata devam mı etmeliyiz.?

Birde sunu hatırlatmak isterim ki ; biostan secure boot u kapatmam rağmen birden fazla önyükleme alanı oluşuyor.

Bu konudaki yardımlarınız için şimdiden Teşekkr ederim Sayın Uzmanm.

efsane75 efsane75 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Tam bilgim yok o önyükleme alanları muhtemelenn windowsun kurtarma dosyası falan, kısacası windows için gerekli dosyalar. Tekrar C:'yi biçimlendirip format atın.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol