Harddisk Kafa Atma Sorunu

0

Merhaba, yeni aldığım bilgisayarda harddiskten tık tık sesler geliyor.Garantiye gönderdim bana sorun olmadığını sesin normal olduğunu söylediler. İlk kez bir bilgisayarda böyle bir ses duyuyorum.Ayrıca aynı bilgisayardan kardeşimde aldı ama onunkinden ses gelmiyor. Biraz araştırma yaptım harddiskin kafa atma durumu diye nitelendirilen bir sorun var sanırım.Bu bir sorun mu ilerde başıma iş açarmı merak ediyorum ayrıca ses insanı uyuz ediyor.İade için tüketici mahkemesini düşünüyorum ama harddiskin kafa atması bilgisayarın sorunlu olduğunu gösterir mi?Teşekkürler.

 

perfeccct perfeccct (22)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Normal şartlar altında harddiskler sağlam ise söylediğiniz sesleri çıkarmazlar.Yani aslında çıkarsalarda bu çok azdır ve dışardan neredeyse duyulmaz.Sizin söylediğini kadar ses olması normal bir durum değil.

    Genelde bu tarz sorun olan notebookların çoğu, fiziksel darbe görme gibi nedenlerden ortaya çıkıyorlar.Örneğin notebook'u çalışırken sert hareket ettirmek, üzerine vurmak vb.. gibi durumlarda mekanik olan harddisk donanımı zarar görebiliyorlar.Bu zarar geri dönülemez şekilde meydana gelir ve tamiri mümkün olmaz.Zarar görmüş notebooklarda genelde harddisklerden çeşitli işlem sesleri gelir.Bu sesler bazen hızlı bazen sanki takılır gibi olabilir.Bu durum bilgisayarınızın kullanımını yavaşlatacaktır.

    Bilgisayarınız fiziksel bir darbe sonucunda bu hâle gelmiş olabilir.Darbenin nasıl olduğu hakkında bilginiz yoksa notebook elinize ulaşmadan önce paketleme aşamasında veya kargo ile geldiyse taşıma aşamasında zarar görmüş olabilir.

    Bu durumda harddiskleri kullanmak risktir.Bir zaman sonra harddiskiniz tamamen kullanılmaz hale gelebilir ve içindeki verileri kurtaramaz durumda kalabilirsiniz.

    Bilgisayarınızın garantisi devam ettiğinden tekrar garantiye yollayın, durumunuzu belirtin ve harddisk değişim talebi isteyin.Aynı bilgisayardan sahip olduğunuzu ve onda bu sesin olmadığını belirtin.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Bilgilendirmeniz için teşekkürler.İlk 30 gün içerisinde arızalı ürüne iade ve değişim yapıyorlar.Bende değişim  için gönderdim zaten ilk açtığımdan beri ses var ve sorun olduğuna inandığım  ilk fırsatta gönderdim.Sorun olmadığını, gelen sesin normal seviyede olduğunu yazmışlar.Sanki tık tık sesi normalmiş gibi bir de seviyesi normal demişler.Tüketici heyetine başvuru yapacağım işler nasıl yürür bilmiyorum ama ispat edilirse sorun, iade almak zorundalarmış (Tüketici haklarına danıştım). Harddiskin kafa atması ispatlanabilir bir durum mudur? Ses dışında başka bir şekilde belli olur mu? Yada ses çıkması bunun için yeterli midir?

      perfeccct perfeccct (22)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Ses çıkması dışardan test yapılmadan harddiskte fiziksel bir sorun olduğunun göstergesidir.Ses haricinde fiziksel sorun var mı diye kontrol etmek için harddisk'e bilgisayar üzerinden test yapmalısınız.HD Tune isimli programı indirin.Ardından Harddiskinizi yavaş şekilde sağlık testi yapın.Hızlı yaparsanız bazı hataları göremeyebilir.Yavaş yapıldığında harddiskteki fiziksel hasarları ve bad sactorları gösterecektir.Harddisk sağlık testinden kırmızı hata almadan geçmezse sorun olduğunu kesinlikle kanıtlamış olursunuz. ismailsarp 8 yıl önce
      • Cevaplarınız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. perfeccct 8 yıl önce
      • Merhaba bir sorum daha olacak. HD Tune programını indirip testi yavaş şekilde yaptım. Ekran tamamen yeşil oldu. Bu durum harddiskte sorun olmadığını mı gösterir? Harddiskten gelen tık tık sesleri sorun olduğunun kanıtımıdır? Mesela bir bilgisayarcı sesi duysa harddiskin kafa atması der mi? Yoksa bu tarz testlerle kontrol mu eder? son olarak bilgisayarın içine bakılsa anlaşılır mı? Tekrar teşekkür ederim en hızlı bilgiye buradan ulaştım. perfeccct 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol