Harici Disk Güvenliği

0

Harici Harddisk'i uzun süre güvenle kullanmak  için nelere önem vermek lazım ?

 

jackrudolphgs jackrudolphgs (59)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Virüslü dosya yüklememek

    Diski hiçbir zaman tam kapasite doldurmamak (En az %7-8 civarı boş bırakılması, çok mecbur kalınmadıkça bu kısmın kullanılmaması, eğer kullanma mecburiyetleri olursa o kısmı kısa zamanda boşaltarak yeniden kullanım dışı hale getirilmesi tavsiye olunur)

    PC'den çıkartırken kurallara uymak ("Güvenle kaldır" düğmesi kullanılmalıdır)

    Aşırı soğuk ve sıcak ortamlarda uzun süreli bulundurmamak, yine aynı hassasiyeti rutubetli ve tozlu ortamlar içinde göstermek.

    Darbelere ve hor kullanmalara maruz bırakmamak

    Diskte oluşabilecek hatalarda/hata mesajı ile karşılaşmalarda mutlaka disk denetlemesi yapmak ve bu disk denetlemelerini -hata mesajları görülmediği hallerdede- zaman zaman tekrarlamak (Bilgisayarım/Bu bilgisayar penceresinde harici disk sürücüsü sağ tık menüsünden "Özellikler" arabirimine girilir ve oradan "Araçlar" sekmesi açılır sonra "Denetle" düğmesi kullanılarak disk denetlemesi yapılır. Disk denetlemesi diskteki hataların kontrol ve tesbiti ile, varsa bunların düzeltilmesini sağlar).

    Bu yukarıdaki hususlara dikkat edilirse harici disk problemsiz (veya belki en az problemli) bir şekilde uzun süreli kullanılabilir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol