Harici harddisk erişilemiyor hatası nasıl çözülür?

0

Harici harddiskimi önce taktığımda biçimlendirme yapmadan açılamıyor yazısı geliyordu, sonra chkdsk komutuyla yeniden baslattım şimdi de "erişilemiyor dosyalar bozuk vs." diyor. HDD'nin içindekiler çok önemliydi nasıl kurtarabilirim?

HDD erişilemiyor hatasını nasıl çözerim?

kullanici55 kullanici55 (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Disk yöneticisinde diskiniz görünüyor mu? Diskiniz sorunuza bakılırsa ilk bakışta sağlıklı görünmüyor gibi, umarım yanılıyorumdur. Diski biçimledirerek içine ulaşma imkanınız var ama bu durumda verileriniz silinecektir. İlk aşamada bunu denemeyin tabi ki son çare olarak verileri silip formatlamak, ardından veri kurtarma programları ile verileri geri çağırmak denenebilir.

    • İlk olarak farklı bir bilgisayara takarak denediniz mi?
    • Eğer harddiskiniz sadece yazılımsal hasar görmüş ve sorun fiziksel değilse R-Studio gibi veri kurtarma programları ile içeriğini klasör bazında görüntüleyebilir ve verileri kurtarabilirsiniz. RAW olan disklerde de bu geçerli olacaktır.
    • Sorun donanımsal bir hasar ise, kurtarması için çok büyük meblalar gerektiren profesyonel çalışmalar (ki muhtemelen sadece büyük şirketler bu tarz bir istek yaparlar) gerektirebilir. Harddisklerin yapısı itibariyle donanımsal bir arızada verileri kurtarmak malesef kolay değil.
    ismailsarp ismailsarp (6010)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol