HD desteği olmayan TV'de HD uydu alıcısı kullanılır mı?

-1

Merheba bizim 129 ekran LG televizyonumuz var ama HD yayınları desteklemediği için açmıyor bundan 2 ay öncesi Dsmart HD uydu cihazı almıştık acaba kanalları gösterirmi Dsmart HD uydu cihazı HD yayını desteklemeyen LG televizyonda

gorele28 gorele28 (387)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Tek başına uydu alıcının HD özellikli olması yeterli değil. HD yayınların HD olarak izlenebilmesi için televizyonunda aynı özellikli olması lazım. 

    Gerçi izlersin izlemesine, HD özellikli uydu alıcı HD yayınları bulur ve kaydeder ama sen bunları bahsettigin televizyonda -HD olarak değilde- SD yayın gibi, SD yayın kalitesinden çok farklı olmamak kaydıyla izleyebilirin. 

    Özet olarak HD yayınlar alinabilecektir ve bu yayınlar HD özellikli olmayan televizyonunda izlenebilecektir ama HD kalitesinde olmayacaktır bu izleme.

    Not: Son zamanlarda SD yayınlar hızlı bir şekilde HD yayınlara geçiyor (Yayinci acisindan SD yayın yapmakla HD yayın yapmak arasında maliyet olarak çok fark yok. Neredeyse aynı gibiler). Pek kısa bir zaman sonra bütün yayınlar HD olacaktır. Yani bütün SD uydu alıcılarin yakın zaman sonrasinda mecburi olarak HD uydu alıcılar ile değiştirilmeşi gerekecektir. Aksi halde izlenebilecek hiç tv kanalı olmayacaktır. Bunun oncesinde sizin HD uydu alıcıya geçmeniz iyi bir tesadüf olmuş; yaşanmakta olan sürece denk düşmüş.

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Açar belki ama HD kaliteyi vermeyebilir.

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol