HD6570 paylaşılan RAM'i kapatma

0

AMD 6570 HD Series bir ekran kartım var. Normalde 2048 iken 3840 MB gösteriyor. Belli ki ekran kartım paylaşımlı. Ben bunu BIOS ayarlarından 2048 MB yapmam mevcut mudur? Sizce öyle bir şey var mı? Yani normal haline getirmek istiyorum.

--.png

Bu 1792 MB nereden alıyor? RAM'den mı yoksa işlemciden mi? Şimdi bilgisayarımın durumunu merak ederseniz yeni format atıldı ve yine 3840 MB olarak gözüküyor. Normalde 2048 olması gerekmiyor muydu? Bundan öncesinde hep 2048 MB idi.

Sorunum ise oyunlarda takılmalar yaşıyorum bu sorun paylaşımlı ekran kartı yüzünden mi?



Adsız.png

lucas77 lucas77 (199)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Uzun zamandır BIOS'la işim olmadığı için girmedim ama Memory Remap diye bir ayar vardı diye hatırlıyorum, isterseniz bir göz atın

    Ama bence onu işletim sistemi kendisi otomatik ayarlıyor, ben hiç dokunmamayı tercih ederdim. İşletim sistemi gerektiğinde sistem belleğinden (buda RAM oluyor, işlemciyle alakası yok) ayırabilir. Bu çok normaldir

    Benim tavsiyem, sizin yapmanız gereken en önemli şey sürücüyü daima güncel tutmak

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bazı BIOS'larda paylaşımlı ekran kartları için özel bir ayar bulunuyor. Fakat ekran kartınız kendi belleği dışında bellek kullanmaya başladıysa bunu ihtiyacı olduğu için yapıyordur. Kapatmanız size hız kazandırmaz. Belli ki uygulamalarınızn ihtiyacı olan ekran kartı belleği fazla. Bunu bir şekilde kapatırasanız bu sefer o uygulamalar çalışmaz.

      Paylaşımlı ekran kartı ihtiyacı olan belleği RAM'den kullanır. İşlemcinin içindeki belleğe dokunamaz. Bahsettiğin 1792MB RAM'den ekran kartı için ayrılmış bellek miktarı.

      Oynamak istediğin oyun 4GB belleğe ihtiyaç duyuyor diyelim, senin ekran kartınında fiziksel belleği 2GB o zaman çalıştırabilmesi için mecburen paylaşımlı olarak RAM'den borç alması gerekiyor. Eğer bunu kapatırsan oyunların, programların çalışmaz.

      Performans istiyorsan en azından 4GB Ram sahibi bir ekran kartı alırsan sistemin biraz daha rahatlar. En azından RAM rahat bırakılır. Ya da Ram miktarını arttırabilirsin.

      hakan hakan (15424)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim geçtiğimiz 4 ay içerisinde yani nisan ayı gibi ekran kartım 2048 mb (paylaşımsız) dı. bi durum oldu ve ekran kartımı güncel tutmak için AMD nin İnternet adresinden kendi ekran kartımın modelini bulup iki program çıktı birisi control yazılımı diğeride Radeon Software Crimson Edition dı her ikisini yüklediğimde yine sürücü yükliyecekti ama ben Radeon Software Crimson Edition programı daha kapsamlı olduğu için bunu indirmeyi tercih ettim indirdim ondan sonra yükleme bitince pc yi yeniden başlatmam gerekiyordu bende yaptım sonra o program dan güncellemeler bölümüne girip 2 tane güncelleme vardı birincisini yaptım tam bitti biticek hata verdi ondan sonra ikincisinde ise yükleme ikonu geldi heralde sürücü yüklüyodu oda bitti biticek olurken birden kapanıyordu ondan sonra ekrankartı paylaşımlı oldu.Tabi bundan önce de tüm AMD ile ilgili tüm sürücüleri kaldırmıştım kapsamlı bir şekilde ondan sonra bu programı yüklemiştim. gel zaman git zaman pc format attık her zaman olduğu gibi windows 8.1 ama yine ekran kartı paylaşımlı oldu bende Ekran kartımın kutusunda bi sürücü cd si vardı 2 tane control programı ve bir de sürücü yüklüyordu onu pc ye kurdum.Ama şu da varki ekran kartımın modelini seçtiğimde bi makale vardı oda şöyleydi : AMD Radeon ™ HD 8350, Radeon ™ HD 8000 (D / G çeşitleri), Radeon ™ HD 7000 Serisi (D / G varyantları), AMD Radeon ™ R5 235X, Radeon ™ R5 235, Radeon ™ R5 230, Radeon ™ R5 220, Radeon ™ HD 8470, HD 7600 ve altı), Radeon ™ HD 6000 Serisi ve Radeon ™ HD 5000 Serisi Graphics ürünleri eski bir destek modeline taşındı ve herhangi bir ek sürücü basımı planlanmadı. Bu değişiklik dayalı grafik ürünleri için yeni özellikler ve geliştirmeler geliştirmek için değerli mühendislik kaynakları adamak için bize sağlar.Bu demek oluyorki artık bu ekran kartlarına ve benim ekran kartım da dahil olmak üzere artık eski bir sürüme taşındığı ve güncelleme gelmeyeceği anlamına geliyor. Ekran kartı güncelleme için başka yollar varmı ? ha birde benim pc de gta 4 var oyunun grafik ayarlarına girdiğim zaman ekran kartımın mb si 2048 mb olarak gözüküyor peki bu durumda ekran kartı ve 4gb ram birbirinden bağımsız şekilde çalışa bilirmi ? ve birde paylaşımlı ekran kartında oyun perofrmansı nasıl verir ? lucas77 6 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol