HDD'den SSD'ye geçsem gerçekten performans farkı olur mu?

0

Laptopumda HDD var.  Windows 10 yüklü bilgisayarım var. Bilgisayarıma HDD yerine SSD taksam gerçekten performans elde eder miyim? HDD - SSD farkı hissebilir derecede olur mu?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    HDD mekanik bir parçadır.  Ortada bir kaç diskten oluşan bir yapı, ortada bunu döndüre bir motor ve okuyucu kafalardan oluşur.  Günümüz bilgisayarlarında artık bu mekanik parçalara yer yok.

    SDD tamamen dijital bir yapıdır.  HDD ile SSD arasında çok belirgin performans farkı mevcut.   Dikkat edersen, teknolojiyi takip ediyorsan  DVD, CD gibi mekanik parçalar artık pek çok bilgisayarda kullanılmıyor. Bunlar bilgisayarı yavaşlatan parçalar.

    Eğer SSD ye geçersen aradaki bariz farkı hissedersin. Böyle bir imkanın varsa ve HDD'den SSD ye geçmek için bütçe ayırdıysan benim önerim hiç düşünmeden geçiş yapman.  Bu bilgisayarına fazlasıyla performans kazandıracaktır.

    hakan hakan (15394)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Gözle görülür bir fark ve performans artışı olur, oyunların açılış süresi, programların açılış süresi, bilgisayarın kendine gelme süresi, bilgisayarın açılış süresi gibi şeylerin hızları artar. HDD küçük disklerden oluşan mekanik bir parçadır, SSD ise bir katıhal disk dir. SATA SSD'ler maximum 560 MB/s yazabilirler, ve 520 MB/s okuma hızı.

      Aşağıda NVMe M2 SSD ile HDD'nin karşılaştırılması var, birisi SX6000Pro diğeri Seagate Barracuda.



      Gördüğün gibi gözle görülür fark var, şimdi ben gidip Windows'u HDD kursam sistem hantallaşacak, yavaş çalışacak. NVMe SSD'ler SATA SSD'lere göre çok daha yüksek veri yazma ve veri okuma hızına ulaşabilirler.

      Oyunlarımın çoğu M2 kurulu ve oyunların açılış süresi çok kısa, loading ekranları hızlı geçiyor, HDD'de olan oyunlar geç ve yavaş açılıyor. Hatta HDD'den kaynaklı drop bile yiyebiliyorum. Günümüzde SSD şart, ancak 250 GB değil minimum 480 GB, çünkü PUBG + GTA 5 + CS:GO ediyor 250 GB gibi bir şey. Elinde Fırsat varken SSD geçmelisin, anakartın M2 Destekliyorsa ve bütçen yetiyorsa Yukarıda yazdığım m2 ssd'yi alabilirsin.

      EVET SSD:HDD FARKI GÖZLE GÖRÜLÜR

      hydra hydra (3800)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol