HDD diskten ses geliyor

0

diz ustu bilgisayar  HDD disk kullaniyorum. dikten ses geliyor. çok yüksek ses değıl. Hanı DVD-em  CD takınca CD-yı okurken ses gelı ya onun gıbı ses gelıyor ara-sıra drzt drzt gıbı sesler yabıyor. NE YAPMALIYIM?

 

kullanici53158 kullanici53158 (3)
2 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Hdd lerde bu sesler normal. Sabitdiskler mekanik cihazlardir. İçinde motor ve okuyucu kafa bulunur. Bunlarin hareketlerinde ses olur.

    Her markada bu ses orani degisir. Bazilarinda cok bazilarinda az olur.  Sesi azaltmak icin bir sey yapamazsin.

    alattin alattin (16984)
    2 yıl önce cevaplandı

    0

    Çoğunlukla bilgisayarın açılışında harddisk onarım tavsiyesinin esgeçilmesinden kaynaklanıyor.Eğer harddisk onarımına müsade edilirse, zaten işletim sistemi otomatik harddisk temizliği ve onarımını yapıyor.

     Eğer ki böyle bir önlem ile karşılaşmadan harddiskiniz arızalandıysa, Bilgisayar>Yerel Disk C ya da D>Sağ Tıklamak>Genel>Diski Temizle seçeneği ile disk temizliği yapılmalıdır.Ayrıca Araçlar>Disk Birleştirme bölümünden Şimdi Birleştir butonu ile parçalanmış, manası bulunamamış verinin bütünleştirilmesi faydalı olacaktır.

    Bu seçenekler harddiskinizdeki cızırtıyı azaltmıyorsa ya da tamamen tamir etmiyorsa, harddiskinizi değiştirmeniz gerekiyor.

    vertigo65 vertigo65 (1)
    2 yıl önce cevaplandı

    • ılgılendığın ıçın teşekkür ederım, kullanici53158 2 yıl önce

    0

    HDD yani Hard Disk Drive, mekanik parçalardan oluşan bir disk sistemidir. Mekanik parçalardan oluştuğu için sesli ve gürültülü çalışır. HDD hız testi ve Bad Sector testi yapıp diskte sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz nasıl yapıldığını;

    Sorun yoksa ve yine de sesten rahatsız oluyorsanız katı hâl diske (SSD) geçme zamanınız gelmiş demektir :)

     

    hydra hydra (3800)
    2 yıl önce cevaplandı

    • anladim teşekkür ederim. Eski HDD disk de ayni sesi çikartiyor. Zamani doldu galiba diye Yeni bir HDD dis aldim buda ses yapiyor. kullanici53158 2 yıl önce
    • Ses yapması normal, o kadarlık olur. Çalışmasında bir sorun yoksa uğraşmaya gerek yok. İade edebilirsin. @kullanici53158 hydra 2 yıl önce
    • ilgilendiğin için teşekkürler. kullanici53158 2 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol