"Hdmı" kablo ile kasayı monitöre bağlarsam ne faydası olur?

0

Merhaba arkadaşlar, daha çok internette gezintilerim için 21.5 inç lg marka bir monitör alacağım, monitör ile kasanın bağlantısını hdmı kablo ile yaparsam ne gibi bir faydası olur, ayrıca monitör ile birlikte hdmı kablosu gelir mi yoksa hdmı kablosunu ayrıca satın almam mı gerekecek?

kalenderrr kalenderrr (41)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sadece internet gezinmeleri için ise öyle çok fazla fark hissedemezsin. Fakat hdmi arabirim vga'ya göre genelde çok farkeder. Bilhassada oyunlarda ve video işlemelerde.. Çok daha güzel, çok daha canlı,net ve berrak görüntüler alırsın. Eğer monitör ses destekli/dahili haporlörlü olursa hdmi bağlantıda görüntü sinyallerinin yanında monitöre -vga bağlantıdan farklı olarak- ses sinyalleride aktarır. Mouse, gamepad, klavye daha hızlı alglanır (tepki verme daha hızlanır). 

    VGA (15 pin sub bağlantılı) giderek ömrünü tamamlamakta olan analog bir standarttır. HDMI ise VGA tersine giderek yagınlaşan bir standart olma yolundadır ve sinyal taşıma şekli analog değil dijitaldir; VGA'dan farklı olarak sadece görüntü sinyalleri değil, ses sinyalleride iletir.

    Fakat senin VGA'yı terkedip HDMI'ye geçebilmen için birincisi ekran kartın yüksek kalitede, peformanslı, HDMI çıkışlı bir ekran kartı olmalı ki bunlarda zaten ayrıca ikinci bir -analog- çıkış VGA (15 pin sub)  olmaz yada olanlarda herhalde azdır.

    Şimdi, eğer sen bu hdmi arabirimine yükselme planlarını ekran kartının özelliklerini bilerek yapıyorsan ve HDMI girişli kaliteli ve pahalı bir monitör almaya uygun bir bütçeye sahipsen bilemem, o halde elbette bu terfi sana hem belirgin görüntü kalitesi hemde bir ölçüde grafiklerin işlenmesinde performans sağlayacaktır. 

    Monitör alınırken hdmi bağlantı için kablo yanında gelirmi, gelmezmi çok önemli değil. Büyük ihtimalle gelir. Gelmezsede 20 lira civarı bir para daha harcayarak ayrıca satın alabilirsin. Bu kadar..

    Ama önce belirttiğim şekilde sistemindeki ekran kartının cinsini ve özelliklerini iyi bilmeli ve eğer ekran kartın dijital çıkış sağlayan bir ekran kartıysa (DVI çıkışta dijitaldir ama gerek kalite gerekse özellikleri bakımında HDMI ile aynı değildir, daha alt bir bağlantı birimidir), ikinciside oldukça kaliteli ve fiyatlı bir monitör almayı hesap ettiysen, tamam alırsın ve farkıda zaten görürsün.

    Ama diğer türlü bilgisiz, bilinçsiz yaparsan bu masrafları hayal kırıklığıda yaşarsın, boşa parada harcarsın.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Cevap için teşekkür ederim. kalenderrr 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol