Instagram'a, Facebook'a ve Messenger'a giremiyorum. Hesaplarım aynı anda kapandı, ne yapmalıyım?

0

Merhaba dün hem instagram, hem facebook, hem de messenger aynı anda kapandı.Takipçi programı vs. kullanmıyorum. arada bir hem telefondan hem de PC'den giriyorum. Facebook için mail bildirimleri e-posta olarak geliyor. Arkadaşlarım benim facebook hesabımı göremiyorlarmış. Facebook'tan "bilgilerini incelememiz normalden uzun sürebilir" uyarısı var. Instagramdan da "bilgilerini verdiğin için teşekkürler" uyarısı alıyorum. Facebook'a telefondan bakayım dedim bir anda şifre istedi, şifreyi girdim, "biri hesabına giriş yapmış olabilir" uyarısı ile devam tuşuna basarak en son kimlik resmini çektim. Instagram için de iki form'dan birini doldurabildim diğeri hesaba girmemi istiyordu çünkü. Hack olabilir mi? Gerçi hiç gelen maile tıklamam. Özellikle Facebook'tan, Instagram'dan gelen dosyaları açmam. Ne olmuş olabilir? Cevap verebilir misiniz? Kurtarılabilir mi? Ayrıca internetten gezinirken Facebook'un ingilizce sitesi olduğunu öğrendim. Hemen mesaj attım cevap geldi; mail adresinin adı: directfacebookhelps@yahoo.com ve directfacebookhelps@outlook.com 50$ karşılığında bana verebileceklerini söylediler. Internetten forum sitelerinden araştırdığım kadarıyla fayda görmüşler ama güvenemedim. Bu mail facebooka mı ait? Güvenli midir? Hack olduysa neden ve nasıl bildirimler mailime geliyor?

burcinpeker burcinpeker (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Buradan yardım merkezini incele, ve bu e-postaları arattığım da Facebook sitesi çıkıyor, bence güvenilirdir, ama 50$ verip hesabı veremezler, 50$ vercen sonra adam seni engellemeyeceği ne malum?

    Ücret ödemeden yapılabileceğini düşünüyorum.

    ilkaybaki16 ilkaybaki16 (572)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Facebook ve İnstagram gibi web siteleri hesabını kurtarmak için senden para talep etmez. Bu mail dolandırıcı olabilir yani bu tip maillere güvenme. Facebook ile iletişime geç veya hesabın şifresini unuttum diyerek yeni şifre belirle.

      darkcrak darkcrak (5168)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol