Hepsiburada.com ve N11.com'dan alışveriş yaparken nerelere dikkat edilmeli?

0

➣ Hepsiburada.com ve N11.com'dan alışveriş yaparken bir sıkıntı yaşamamak için nerelere dikkat etmeliyiz?

➣ Sorunsuz gönderim yapan güvenilir satıcılar hangileridir?

➣ Hızlı ve güvenilir olan satıcılar nasıl anlaşılır?

lion lion (595)
5 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Güven değerlendirmesi için satıcıların mağazalardaki puanlarına ve bu satıcılardan ürün satın alanların yorumlarına bakmak genel olarak fikir veriyor, yeterli oluyor.

    Hız hususunda birincisi ürünün stoklarda olup olmaması etkilidir ve zaten ürün siparişlerinde ürünlerin kargoya verilme süreleri genel tahmin olarak ürün bilgileriyle bitlikte arz edilir. Bunlara dikkat edilmelidir. Birde satıcının hangi şehir yada bölgeden satış yaptığına dikkat edilmesinde fayda olur. Mesela İstanbuldan bir ürün için yapılacak sipariş için yine İstanbul veya belki marmara bölgesi şehirleri tercih edilebilit. Bu siparişler satıcı tarafından kargoya verildikten bir gün sonra alıcının adresine varır, ürün teslimi yapılır. Ama başka anadolu şehirlerinden kargo süreci - satıcının bulunduğu şehrin mesafesine göre - daha farklı ve çok gün olarak şekillenebilir.

    Bunlar dışında bahsettiğin web mağazalarından siparişler için özel dikkat gösterilmesi gereken fazla birşey olmaz. Zira bu iki mağazada Türkiyenin en büyük ve en güvenilir web mağazalarındandır. İstisna bazı haller dışında problemler yaşanmaz.  

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      1

      Ben şuana kadar hem hepsiburada hem de n11'den birkaç kez alışveriş yaptım bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Yalnız Hepsiburada ile alakalı şöyle bir detay vereyim:

      Hepsiburada'da sipariş verirken, o ödeme sayfasındaki kredi kartıyla 3D Secure (3D Güvenlik) doğrulamasını mutlaka yap. Aksi halde Hepsiburada siparişi iptal edebiliyor. Bir defa başıma geldi bu. Konuyla ilgili destek amaçlı hepsiburada müşteri hizmetlerini aradığımda siparişi tekrar vermemi ve verirken 3D Secure doğrulamasını yapmamı söylediler. Benim için bir zararı yok elbette ama boşu boşuna 2-3 gün fazla bekledim.

      Sipariş verirken aklında bulunsun.

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        1

        Hem n11.com hem de hepsiburada.com'u fazlasıyla kullanıyorum. 

        Öncelikle kesinlikle alışveriş yaparken n11.com üzerinde magaza yorumlarına ve ürün yorumlarına bak. Ürün ile ilgili kafana takılan bir şey olursa magazaya soru sor ve cevap bekle. Doğrudan sipariş verme.

        Hepsiburada.com'dan alışveriş yaparken satıcısı hepsiburada.com mu kontrol et. Hepsiburada.com üzerinde de artık farklı magazalar var ve bunlar satış yapıyorlar. Satıcısı Hepsiburada olan ürünü sipariş ettikten hemen sonra iptal edebiliyorsun ama satıcısı farklıysa iptal edemiyorsun. Ürünün sana gelmesi ve sonra iade etmen gerekiyor. Bunu aklından çıkartma. 

        Aynı ürün hepsiburada.com'da farklı fiyatlarla yer alabilir. Bunu unutma. Çünkü n11.com gibi farklı magazalar satış yapıyor. Hepsiburada.com daha önceden sadece kendisi satış yapıyordu.

        Başta da dediğim gibi yorum her şeydir. İyi yorum alan magazaları tercih et.

        murat murat (12492)
        5 yıl önce cevaplandı

          1

          hepsiburada 'dan banka havalesi ile alışverişler yaptım, havale yaparken açıklama kısmına mutlaka  sipariş numaranızı dikkatlice yazdırmanız gerek. bir defasında bankadaki çalışan sipariş numaramı açıklamaya yanlış girdi ve hemen düzeltemedi , 1 gün geç teslim aldım siparişimi.

          muvel muvel (332)
          5 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol