Hesabım çalındı ve geri almak istiyorum

0

Hesabım kısa süre önce dolandırıcılar tarafından ele geçirildi. E-posta adresimi ve kayıtlı telefon numaramı silip kendi bilgilerini koymuşlar. Uzun zamandır almaya çalışıyorum ama bir türlü almayı başaramadım. Hesapları geri alma ücretleri 200-300 ve ödeme yapabilecek durumum yok. Birçok kişi dolandırıldı ve hâlâ devam ediyorlar. Polise gittim işlem yapmadılar bu konuda. İfade bile almadılar. Dolandırılan insanlara karşı çok mahçup düştüm. Ben pek anlamıyorum bu Instagram işlerinden. Benim için hesabı alırsanız çok sevinirim. Başka insanların benim adıma dolandırılması çok üzücü bir olay.

nurhan nurhan (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    İnstagram ile eski e postanızla iletişime geçmenizi öneriyorum fakat %100 hesabınızı kurtaracaksınız demiyorum %50 kurtarabilirsiniz hatta daha düşükte olabilir ama yine de iletişime geçmenizi öneriyorum. Dediğiniz gibi bir çok kişiye link yolluyorlar ve o linke sanki instagram hesabınız açık değilmiş gibi tekrardan açmaya çalışıyorsunuz şifrenizi girip ve şifreniz onlara gidiyor. İnstagram kurtarma işlemi zahmetli iş ve zor iş.

    Polis bu konu ile ilgilenemez fakat siber suçlar ilgilenebilir. Polislik bir iş değil bu konu siber suçların el atabileceği iş.

    darkcrak darkcrak (5168)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol