Hesabımdan kendi kendine mail gidiyor, ne yapmalıyım?

0

Kolay gelsin, mail adresim kendi kendine spam mail atıyor. Çözümü var mıdır?

Şifre değişme, format atma, mail hesabını silme gibi birçok sey denedik. Hala reklam maili atıyor bize ve diğer kayıtlı mail adreslerine.

 

akonur akonur (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Eğer sorun sizden giden gibi görünen maillerin birilerine gidiyor olması ise sorunun kaynağı siz olmayabilirsiniz.

    Teknik olarak size ait olmayan bir emailden mail gönderilmiş gibi göstermek zor değil. 

    Siz yapılması gerekenleri yapmışsınız, şifreniz değiştirmiş, virüse karşı format atmışsınız. Eğer sisteminiz temizse, yani formattan sonra tekrar virüs bulaşmadı ve mail şifreniz başkasının eline geçmediyse sorun sizden kaynaklanmıyordur.

    Pek çok spam yapan kişi maili gönderen kısmına rastgele seçtikleri bir email adresini yazarlar. Buna sebep, bu mailie gelen cevapları ve ulaşmayan maillerden kaynaklanan trafiği kendilerine ait olmayan bir sunucuya yönlendirmektir. Bu durumda sizin yapabileceğiniz bir şey yok.

    Özetle gönderilen maillerde gönderen kısmında sizin mail adresinizin yazıyor olması o mailin sizden gittiği anlamına gelmez.

    murat murat (12492)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      teşekkür ederim cevap için , çok sinir bozucu bi durum engellediğimde kendi şirketimin maillerini engellemiş oluyorum. böyle devam edecek sanırım

      akonur akonur (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        Şirket içinde casus, köstebek, kötü niyetli vb biri olabilirmi? Bir çalışan gibi.. Kimsenin günahını almamak lazım ama böyle olunca mecburi bu ihtimalde düşünülmeli ve araştırılmalı.

        Birde yeniden format atılırken kullanılan işletim sistemi dosyası (iso) farklımıydı yoksa daha önce kullanılan ile aynımıydı? Eğer yeni yüklemede önceki yükleme dosyası kullanıldıysa farklı bir kaynak dosya kullanılarak yeniden formatlama işe yarayabilir. Zira ve bilhassa orjinal olmayan (modifikasyon vb) işletim sistemi dosyaları virüslü, problemli falan olabiliyor.

        temmuz temmuz (12505)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol