"Hesabınızdan atılan tweet sebebiyle hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır" mesajı gerçek mi?

1

Twitter hesabıma DM'den şöyle bir mesaj geldi:

"Merhaba, hesabınızdan atılan tweet sebebiyle hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır.. Bu işlemi siz yapmadıysanız bu bağlantıdan lütfen bizimle iletişime geçiniz."

"Hesabınızdan atılan tweet sebebiyle hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır" nedir?

"Hesabınızdan atılan tweet sebebiyle hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır" mesajı gerçek midir?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Twitter'dan size "Hesabınızdan atılan tweet sebebiyle hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır" gibi bir mesaj gelirse, kesinlikle paniğe kapılıp mesajdaki linke tıklamayın. Mesajı inceleyelim:

    • Hem hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır diyor, hem de "bu işlemi siz yapmadıysanız.." diyor. Arada bir çelişki var. Hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır derken kesin konuşmuş, ama "bu işlemi siz yapmadıysanız.." derken kendiyle çelişmiş oluyor. Mesajın anormal olduğu buradan belli.
    • İkinci olarak mesajda verdiği iletişim linkine dikkat edin. twitruyarisii.gq ile başlıyor. Linkte twitter yazmıyor, twitr yazıyor. Sizce Twitter, gerçekten bir uyarı mesajı gönderecek olsa böyle saçma sapan bir link mi gönderir?
    • Hepsini geçtim, eğer hakkınızda yasal işlem başlatılma gibi bir durum söz konusu olsa bunu size Twitter üzerinden mi bildirirler? Gerçekten hakkınızda yasal işlem başlatılacak olsa ilgili makamlar tarafından bizzat çağrılırsınız ve gerekli prosedürler işlenir vs.
    • Hakkınızda yasal işlem başlatılması durumunda itiraz hakkınız da olmaz çünkü devlet hakkınızda yasal işlem başlatma kararı almışsa sonuçlarına katlanmak durumunda kalırsınız. İtiraz hakkınız olsa bile bunu bir linke tıklayarak yapmak çok mantıksızdır. Adliyeye gider gerekli departmanlara itirazınızı yaparsınız.

    Görüldüğü gibi gelen mesajdaki linki açınca Twitter'a giriş yap diye bir sayfa karşıma çıktı ve hesap bilgilerimle giriş yapmamı istiyor. Ben giriş yaptığım an hesabımın kullanıcı adı ve şifresi karşı tarafın eline geçecek. Karşı tarafta kim var, kim yok orası meçhul.

    Sonuç olarak "Hesabınızdan atılan tweet sebebiyle hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır" mesajının hiçbir şekilde doğruluk payı yoktur. Bu tür mesajlara kesinlikle inanmayın ve mesajdaki linklere tıklamayın. Eğer o gelen linke tıklarsanız hesabınız anında kötü niyetli kişilerin eline geçecektir. 

    Sadece Twitter değil, herhangi bir sosyal medya platformundan da "hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır" gibi mesajlar gelebilir. Aynı şekilde onlarada inanmayın ve gelen linke kesinlikle tıklamayıp mesajı direkt silin.

    Aynı zamanda arkadaşlarınızı "atılan tweet sebebiyle hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır" gibi sahtekarlık amacı güden mesajlara karşı uyarmanızı tavsiye ederim.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol