Heur: Trojan.Win32.Generic virüsü nasıl temizlenir?

0

Bilgisayarımda Kaspersky Antivirüs Heur: Trojan.Win32.Generic virüsü buluyor. Fakat temizleyemiyor.  Heur: Trojan.Win32.Generic virüsü nasıl temizlenir?             

askar askar (14)
7 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Merhaba

    Huer virüsü tehlikeli virüslerden bir tanesidir bu tür virüsler virüs programları tarafından algılanır fakat ne olduğu bilinmez , Yani kısacası sıkıntılı bir virüstür.

    Bu virüsten kurtulmak için aşağıda belirmiş olduğum yazılımları bilgisayarına indir ve kur bir tarama, gerçekleştir tarama bittikten sonrada bilgisayarını yeniden başlat

    Emsisoft Anti-Malware

    Malwarebytes

    herdProtect

    - Combofix 

    Bu cevap virüsü temizlemene yardımcı olmadıysa uzmanım.nette buna benzer bir soru önceden sorulmuş ve cevap bulmuştur inceleyebilirsin Link : Gitmek için tıkla

    Umarım faydalı olmuştur...

    tahatugyan tahatugyan (1206)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Çok zor ve çok tehlikeli bir virüs olduğu anlaşılıyor. Bu virüsle ilgili web'de "Fark ettiğiniz anda format atın. Zira virüs PC'nize girdikten sonra artık o virüsü silemezsiniz. Eğer formattan sonra gelmeye devam ediyorsa, ilk Linux kurun, sonra Windows' a dönün." bilgisine rastladım. Ama istersen sen yine alttakileri bir dene (Çalışmaları virüs tarafından engellenmezse). Bunlardan bir sonuç alamazsanda ayrıca bir kaybın olmaz. Zira çözümsüzlük halinde zaten format atmak gerekecektir (herhalde):

      Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

      Junkware Removal Tool nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

      HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

      Adwcleaner nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

      Sistemde yüklü antivirüs programıyla taramada yapılmalıdır.

       

      Not: Web'den aktardığım "Formattan sonrada gelirse" ifade ve bilgisi bana çok doğru gelmedi. Temiz bir formatla yok edilemeyecek virüs olduğuna inanmıyorum. Tüm bilgi ve tecrübelerim bunun doğru olamıyacağını, tam bir format ile her türlü virüsün sabit diskten temizlenebileceğini düşündürüyor.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Heur  aslında Heuristic analysis (kısaca Heuristic) ifadesinin kısaltması. Türkçesi ile sezgisel inceleme.

        Sezgisel incelemede şüpheli dosya antivirüsün sahip olduğu veritabanında kayıtlı değildir, yani daha önceden teşhis edilmiş ve imzası veritabanına aktarılmış durumda değildir. Fakat şüpheli dosya sistem üzerinde yaptığı işlemlerden dolayı virüs olabilir şüphesi ile Heur: Trojan.Win32.Generic olarak gösterilir.

        Kaspersky Antivirus genelde Heur: Trojan.Win32.Generic ifadesi ile virüs tespiti yapar.

        Önerim Kaspersky Antivirus  hangi dosyayı Heur: Trojan.Win32.Generic olarak işaret ediyorsa onu uzmanim.net virüs tarama uygulamasında taratın.  Eğer bir antivirüs programı bu dosyası farklı bir ad ile tespit edebiliyorsa o antivirüs uygulamasını yükleyin ve bilgisayarı onunla taratın.

        @temmuz'un önerdiği programlardan HitmanPro ve Malwarebytes anti-malware ile taratmakta fayda var.  Eğer virüs  Kaspersky Antivirus tarafından silinemiyorsa ya bir şekilde sistem dosyasına kendini yazmış ya da Kaspersky Antivirus uygulamasının kendisine bulaşmış olabilir.  Bu sebepten bilgisayarı USB ile açıp sistemi taramak gerekebilir. Bu durumda da yardıma HitmanPro.Kickstart nedir, nasıl kullanılır? yetişiyor. HitmanPro Kickstart USB üzerinden bilgisayarı tarayabiliyor. İşletim sistemi yüklenmeden yapılan bu işlemde virüs sistem dosyalarından temizlenebiliyor.

        hakan hakan (15424)
        7 yıl önce cevaplandı

          0

          Reyiz sıkıntı etme Kaspersky ın 30 günlük deneme sürümünü kur indir bide o 30 günlük bitecegi için bide avira free kur onlar halleder avira googlede işe yarıyo otomatik şifre koyabiliyo güçlü

          hyraxa hyraxa (1)
          2 yıl önce cevaplandı

          • 2 tane gerçek zamanlı antivirüs programı bir bilgisayara yüklenirse bilgisayar çökebilir veya ağır çalışabilir. darkcrak 2 yıl önce
          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol