HI Level Smart USB çalışmama sorununun çözümü nedir?

0

Herkese merhaba, iyi günler. Bende HI Level Smart model bir USB bellek var. Bu USB bellek çift girişli, yani hem telefona hemde bilgisayara takabiliyorum. Benim sorunum şu: Daha 2 gün önce sorunsuz bir şekilde hem telefonda hemde bilgisayarda çalışıyordu ama bugün denedim hiçbir şekilde çalışmadı. Telefonda çalışmadı, bilgisayara taktım "aygıt tanınamıyor" hatası verdi. USB bellek içinde önemli üniversite ödev dökümanlarım var, en azından onları kurtarsam yeter.. Lütfen yardımcı olur musunuz?

sevgikilinc sevgikilinc (22)
6 yıl önce sordu

    Toplam 5 Cevap


    1

    Hİ LEVEL 32 GB   ALDIM A101 DEN LAKİN OKUMAMAYA BAŞLADI ARAŞTIRDIM ÇİN VE RUS, BELÇİKA SİTELERİNDEN NASIL DÜZELTECEĞİMİ BULDUM.

    disk yönetcisinide 0 GB OLARAK GÖRÜNÜYORDU NO MEDİA YAZIYORDU. SÜRÜCE HARFİ BİLE ALMIYORDU.

    İLK ÖNCE 

    www.usbdev.ru sitesinden   CHİP GENİUS u indirin en son versiyonunu.

    site rusça olduğu için chrome tarayıcınızdan türkçe yapabilirsiniz siteyi programlar yazan yere girip CHİPGENİUS yazıp aratabilirsiniz çıkan yerde www.usbdev.ru/files/chipgenius/      yazan yere girip programı indirin  rar biçimindedir rarı açıp programın exe sini çalıştırn.

    flas diskiniz takılı olsun burada size flash diskinizin özelliğini gösterir.  

    Manufacturer ; mesela ChipsBnk yazar bendeki öyle yazdı 

    daha  sonra  aşağıda kısımda 

    CONTROLLER  PART NUMBER :CMB2199A  -[2017-12-12]  gibi yazılar yazar önemli olan CMB2199A yazan  yani bizim USB BELLEKİMİZİN CİPİ CMB2199A o programın içinde bulunduğu CHİPSBANK APTOLL u programını indirmek

    yine www.ubsdev.ru sitesine sağ alt kısımda bulunan arama yerinin altında yazan Chipsbank Aptoll yazan yere tıklıyoruz.

    çıkan siteden bizim USB bellekimiz 2199A idi sizin USB bellekiniz hangisi ise onun bulunduğu programı indirmeniz.

    ve Yönetici olarak çalıştırmanız programı benim Norton Antivirus şübheli gördü silmek istedi sildirmedim yönetici olarak çalıştırdım . Flash bellekiniz programın listesinde görünüyor ise Başardınız demektir bir tıklamayla işimiz bitecek UBS bellekimizhangi listede ise listenin yanına tıkayın veya ALL START dediğinizde UBSFLASH disikinize yeni yazılım atmış olaçaksınız ve kullanmaya başlayacaksınız bilgisayarımda görünür hale gelecektir.  USBFLASH belliğim bozuldu diye çöpe atmayın sonuçta ülkemize dolar ile geliyor bütçe açığı oluşturmayalım değil mi ? Allah'a Emanet Olun.

     

     

    arcolion arcolion (26)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Aldığım Hi-level 32 gb usb bellek çalışmıyordu. Bendeki bellekte Controller Vendor: FirstChip Controller Part-Number: FC1179 İşe yaradı. Teşekkürler. ishakkulekci 3 yıl önce
    • Emeğine sağlık. Teşekkür yazmak için üye oldum :) ozanculcul 3 yıl önce
    • GO SMART 32GB FLASH BELLEK ALMIŞTIM BİŞE ATARKEN FLASH ANİDEN ÇIKTI ŞİMDİDE MEDYA YOK DİYOR 0GB DEDİNİZ PROGRAMI İNDİRDİM AMA BÖYLE DİYOR No match record) NE YAPMAM LAZIM alperbatu20 2 yıl önce

    0

    Büyük hata yapmışsın, üzüldüm. Zira  HI Level USB flash bellek çok dandik bir depolama aygıtıdır ve kısa sürede kendiliğinden bozulması sıklıkla olur. Ve maalesef tamiride çok mümkün olmaz.

    Bunları birkaç kez yaşadığım için, o tecrübelerimden yola çıkarak belirtiyorum. Sen yine düzeltmeye ve gerçekten pekte mühim dosyalarını kurtarmaya çaba gösterirsin ama çokta şansın olmadığını belirtmek isterim.

    Uzmanım.net'te daha önce bu hususla alakalı (USB aygıt tanınmıyor benzeri) çok sayıda konu açılmıştı. Onları incele istersen. Bu şekilde zayıf bile olsa şansını denemiş olursun.

    Not: Şu anda zaman olarak müsait değilim ve bu sebeple doğrudan link paylaşamıyorum ama sen site içi arama motıoru vasıtasıyla bu linkleri kalaylıkla bulabilirsin. Kolay gelsin.

    Bu arada bu sana -acıda olsa (ki dilerim acı sonuçlanmaz)- bir ders ve tecrübe olsun. Bir daha önem verdiğin dataları kaliteli depolama aygıtlarında saklamalısın. Ayrıca birde ikinci bir yedekte bulundurman daha sağlam olacaktır.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Öncelikle USB belleği başka bir bilgisayarda deneyin. Sizin bilgisayarınızın USB portlarında bir sorun olabilir veya USB sürücülerinde sıkıntı olabilir. Başka bir bilgisayara takma imkanınız varsa takın, eğer çalışıyorsa sizin bilgisayarınızda sorun var demektir. İşinize yarar mı bilmiyorum ama size bazı önerilerim olacak.

      USB sürücülerinin yeniden yüklenmesi

      • Bilgisayarınızın arama bölümüne devmgmt.msc yazın ve enter tuşuna basarak Aygıt Yöneticisi'ni açın
      • Aygıt Yöneticisi'nde Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri altında bulunan bütün sürücüleri sağ tıklayıp kaldır deyin ve kaldırın (bunu yapmadan önce USB belleğinizi çıkarın)
      • Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Bu işlem, bütün USB sürücülerini yeniden yükler. Böylece bir hata varsa ve bu hata USB sürücülerinden kaynaklanıyorsa düzelmiş olur.

      USB belleği bilgisayarınıza taktıktan sonra Disk Yönetimi'nde görünüp görünmediğini kontrol etmelisiniz. Eğer Disk Yönetimi'nde görünmüyorsa geçmiş olsun, görünüyorsa bir ihtimal kurtarma şansınız olabilir. Disk Yönetimi'ne şöyle girebilirsiniz:

      • Bilgisayarınızın arama bölümüne diskmgmt.msc yazın ve enter tuşuna basın, karşınıza Disk Yönetimi gelir

      Burada USB belleğiniz görünüyorsa ona sağ tıklayıp Biçimlendir diyerek biçimlendirme yapmayı deneyin. En azından şu bilgisayarın tanımama sorunu çözülse, kurtarma yazılımlarıyla içindeki dosyalarınızı bir ihtimal kurtarabilirsiniz. Görünmüyorsa da USB belleğinizde donanımsal bir sorun var demektir, bunun için yapılacak bir şey yok maalesef.

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        dostum dediğini yaptım tanıdı ama sistem ayrıldı diyor :( ?

        ergi59 ergi59 (1)
        5 yıl önce cevaplandı

          0

          Sırf teşekkür etmek için üye oldum. Flashı kurtardık eyvallah dostlar

          ozanculcul ozanculcul (1)
          3 yıl önce cevaplandı

          • Ozan bey hangi yöntemi kullanarak kurtardınız acaba? İçindekilerin hepsine ulaşabildiniz mi? hukuli 3 yıl önce
          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol