Hiçbir Mouse çalışmıyor ve USBlerimde sıkıntı yok

0

Bu akşam hiçbir sorun ortada yokken birden mouse'um dondu ve okunmamaya başladı, zaten eski olduğundan ben de kardeşimin mouse'unu aldım. Kurulum yaptı bilgisayar, sonra yeniden başlattım ama o da çalışmadı. Bu sefer wireless mouse denedim, yine kurulum yaptı ama çalışmadı. Tüm USBleri denedim, zaten sorun onlarda olsaydı flash'ımı da okumazlardı. Sorun virüsten mi kaynaklanıyor acaba? Nasıl kurtulabilirim? Windows 8 kullanıyorum. 

cansin cansin (3)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Sistemi problem öncesi bir zamana (geri alma noktasına) geri alırsın.

    Dikkat edilmeli, yeniden kontrol edilmeli: Wireless mouse'larda mouse'un sistem tarafından tanınması/sürücüsünün yüklenmesi USB porta takılan alıcı vasıtasıyla olur ve mouse'un kendisi olmasa veya bozuk olsa yada içinde pil olmasa dahi mouse sistem tarafından tanınır, sisteme yüklenir. Buda çoğu zaman bilgisayar kullanıcısını aldatır. Bilgisayar mouse'u gördüğü için mouse'da bir problem olabileceği akla gelmez ve problemi sistemin kendisinde arama hatasına düşülür. 

    Bu da düşünülmeli, akla getirilmelidir. 

    Diğer mouse'ların aynı zamanda bozulması tamamen tesadüfte olabilir.

    Wireless mouse'larda pil zayılaması hallerindede donmalar, imleç hareketlerinde düzensizlikler olabilir. Bu düşünülürse sistemde meydana gelebilecek mouse problemlerinde -eğer wireless mouse ise- ilk yapılması gereken mouse'un pilini değiştirerek çalışıp çalışmadığını tekrar kontrol etmek olmalıdır.

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol