Hiçbir sıkıntı yokken tuş basmamaya başladı

0

Merhabalar klavyem sorunsuzken durduk yere "s" tuşu basmamaya başladı söküp taktım temizledim herşeyi yaptım ama maalesef sorun çözülmedi şuan tüm klavye çalışıyor sadece "s" tuşu çalışmıyor teknik bir arıza olduğunu düşünmüyorum çünkü bazen bilgisayarı kapatıp açtığım zaman 10 dakikaya yakın sorunsuz çalışıyor ama sonra temelli gidiyor bi çözüm önerisi olan varsa çok minnettar kalırım teşekkürler 

Not : "s" tuşu kopyalanmıştır metini yazarken yapıştırma yöntemi ile s kullanılmıştır

thedark06 thedark06 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Klavyedeki tuş basmama sorunları donanımsal sebeplerden olur.

    Yani bir yazılım sorunu klavyedeki tuşların basmamasına sebep olmaz. Basmayan tuşa özel bir yazılımla işlem ataması yapmasıysanız ( bazı programlar ile belirlenen tuşlara fonksiyon atarnabilir) klavyenizdeki basmayan tuş arızalanmıştır. Arıza dediğimde sürekli çalışmama gibi bir anlam çıkartmayın. Bazen o tuş basar bazen basmayabilir. Bu da donanım arızasına işarettir.

    Eğer yedek bir klavye varsa bilgisayarınıza bağlayın ve S tuşu basıyor mu kontrol edin. Eğer s tuşunuz basıyorsa o zaman kesin olarak klavyenizin basmayan tuşu arızalandı diyebilirsiniz. 

    Tuşu yerinden sökmek yetmeyebilir.  Tuşun alt bölümüne geçen küçük bir kıl parçası bile bu tür soruna yol açar. Eğer klavyeyi tamamen sökmek sizin için sorun değilse, tamamen sökerek s tuşu ve bağlantılı alanları temizleyebilirsiniz. 

     

    murat murat (12492)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      ama dostum başlangıçta yanı bilgisayarın açıldığı ilk 10 dakikaya yakın zamanda sorunsuz basıyor pislenmeyle alakalı ve tuşun bozukluğuyla alakalı birşey olsa neden her başlangıçta bassınki

      thedark06 thedark06 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        Muratın belirttiklerine aynen katılıyorum. Başlangıçta yazması sonradan yazmaması bunu değiştirmez. Hatta bu giderek bazı diğer tuşlarında yazmayacağına veya fonksiyonlarını gerçekleştiremeyeceğine işarettir. Bir ahbabımın laptop'ındada aynı problem -hemde iki defa- vukubulmuştu ve teknik serviste klavye takımının değiştirilmesi ile problem çözülebilmişti.

        Geçmiş olsun.

        Not: Bahse konu klavye LG marka laptop'amı ait yoksa? İfade ettiğin problem daha çok bu markanın modellerinde vukubuluyor.

        temmuz temmuz (12505)
        8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol