Hizmetler bölümünden neleri silebiliriz?

1

Normal ev kullanıcısının işine yaramayacak bilgisayarın çalışmasında sorun çıkartmayacak, hizmeti kaldırdığımızda bilgisayarın performansını artıracak hizmetler hangileridir benim başlıca kaldırdığım hizmetler

Bluetooth - Coğrafi Konumlar - Faks - Telefon - Windows Search - XBox.

Bunların yanı sıra şunları kaldırdığımız zaman sistem açısından sıkıntı çıkarmı ( Akıllı Kart - Netlogon - Uzak Masaüstü - Uzaktan yordam çağrısı kısaca uzak'la başlayan tüm hizmetleri kapatabilirmiyiz) Bunlara ek olarak sizin tavsiye edeceğiniz hizmetler'de var ise yazarmısınız.

 

murattascl murattascl (14)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Güzel soru sormuşsun. Bana kalırsa normal ev kullanıcısı o Hizmetler bölümüne hiç girmemeli bile, bilgisayarında sorun yoksa kendi işine bakmalıdır. Senin orada önemsiz gördüğün bir şey aslında Windows'un stabil bir şekilde çalışmasına katkı sağlıyor olabilir.

    Mesela Windows Update hizmeti var, bilgisayarın güncelleştirmeleri denetlemesini ve yüklemesini sağlıyor. Şimdi bunu "hmm nasıl olsa ben güncelleme yapmıyorum gerek yok" diye kaldırırsın, ama bu Windows Update aynı zamanda Microsoft mağazadan bir şey indirebilmen için de gerekli. Yani sadece o hizmetin adına bakıp yüzeysel olarak onun gerekli olup olmadığına karar vermen çok yanlış olur.

    Bilgisayarında sorun yoksa, Hizmetler bölümüne hiç girmene de gerek yoktur. Oradaki çalışan hizmetler, bizim düşünemeyeceğimiz kadar önem taşıyor.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Uzaktan Yordam Çağrısı gibi hizmetleri kapatman sorunlara yol açar. Bunları Windows Update gibi hizmerler kullanıyor. Windows 10 ile birlikte gereksiz servisler çok azaltıldı. Fakat hala bazı servisler gereksiz. Vaktim olduğunda bunları yazacağım.

      hakan hakan (15424)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Benim kaldırdığım hizmetler bilgisayarımın açılış hızını %50 Artırdı. Bana faydası olmayan hizmetlerin çalışmasının  bir anlamı yok, telefon faks coğrafi konum xbox gibi, bunları kaldırmanın windowsun stabil çalışmasını olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum ayrıca ben hiç bir hizmeti önemsiz görmüyorum, sildiğim hizmetler benim işime yaramıyor ama  bir başkasının işine yarayabilir onlarda bu hizmetleri kaldırmaya bilir. Ram'i Düşük olan kullanıcıların (3-4 Gb Gibi)  bilgisayarlarının performansını arttırabilmeleri için kullanıcıya bir faydası olmayan hizmeti kaldırmasının bir sakıncasının olmadığını düşünüyorum. Cevabınız için teşekkür ederim ama soruma cevabınızla, cevap alamadığımı söyleyebilirim

        murattascl murattascl (14)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol