HP 15 BW028NT Aldım garip sorunlarla karşılaştım. Bilgisayar çok yavaş çalışıyor

0

Merhabalar;

PC'yi geri verdim sıfır kapalı kutusunu tekrar aldım. 

https://www.teknosa.com/urunler/125033554/hp-15-bw028nt-2cl60ea-a12-9720p-apu-27ghz-8gb-1tb-radeon-530-156-notebook

Bu bilgisayarı dün akşam (07.08.2018) aldım. Daha sonra eve geldim ilk kurulumu yaptım bilgisayar açıldı. Bilgisayar o kadar yavaştı ki 7 sene önceki bilgisayarım daha hızlı çalışıyordu. Grafik kartını güncelliyorum siyah ekranda saatlerce kalıyor vs. Donanımsal problem olabileceğini düşündüm ve bilgisayarı aldığım gibi Bugün sabah (08.08.2018) geri verdim ve tekrar sıfır kapalı kutusunu aldım.

Şimdi ise hani bu özelliklere göre bilgisayar yavaş gibi duruyor. Bazen takılıyor vs.

Sorunum ise şu;

  1. Driverlerin güncelliğini nasıl kontrol edebilirim. HP Asistan'ta kontrol et diyorum hepsi güncel diyor.
  2. Oyunları AMD ekrankartında nasıl açıcam. Yani 4 GB bellekli olanda açılması gerekiyor. Radeon ayarlarında
    2 tane ekran kartı var birisi AMD RADEON 7 (Birincil) yazıyor diğeride AMD RADEON 535dx (Bağlı) yazıyor. Birincil olanın bellek boyutu 512mb diğerinin 4gb ben oyunlarda bu 4gb olanını nasıl aktif edicem ?
  3. Bu özelliklere göre bilgisayar bana yavaş geliyor. Yani eski bilgisayarımdan farkı yok gibi. Oyun denemedim ETS 2 indiricem. bunu nasıl 4gb ekran kartıyla açabilirim. Ve bilgisayarın hızlanması için neler yapabilirim?

Not: Ekran kartı olan ilk laptop'umdur. Bir öncekinde onboard vardı. Ekran kartlıyı ilk defa kullanıcam. Püf noktalar nedir yardımlarınızı bekliyorum.

vkonca vkonca (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Keşke HP almadan önce bize danışsaydın.

    Öncelikle bir laptop alıyorsan ve performans bekliyorsan kesinlikle SSD olması gerekir. Aldığın laptopta SSD yok bu büyük performans kaybı demek. HP marka olarak zaten hep başa bela oldu. Alıp da memnun kalana rastlamadım.

    1. Driverlerin güncelliğini bir driver güncelleme yazılımı ile kontrol edebilirsin. Örneğin  : Driver Booster nedir? Driver Booster ne işe yarar?
    2. Normalde AMD yazılımı oyunları otomatik olarak tanır ve harici ekran kartı ile çalıştırır. Bunun için ek bir şey yapmana gerek yok. Fakat AMD yazılımı içinde tarama gibi bir buton olabilir. Bunu deneyebilirsin. Bir de Oyunu sağ tuşla tıkladığında AMD RADEON 535d ile çalıştır gibi bir seçenek olabilir. Kontrol etmende fayda var.
    3. Önerim ya bilgisayarı iade et ya da SSD sürücü al ve onu taktir.

     

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol