HP G62-B01ET laptopa en fazla kaç GB RAM takılabilir?

0

HP G62-b01ET kullanıyorum en fazla kaç gb ve kaç mhz ram alabilirim?

treajen treajen (43)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Merhaba;

    Maximum Bellek : 4 GB DDR3

     

    nvidiagtx nvidiagtx (690)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Peki kaç mhz onu nerden öğrenebilirim? treajen 6 yıl önce

    0

    Sen onun megahertzini falan boşver, eğer bir upgrade yapacaksan @nvidiagtx'ta belirtmiş anakartın en yüksek 4 GB RAM destekliyor ve şu anda sisteminde zaten 3 GB var. Bu 3 GB ram iki ayrı slotta 1x1 ve 1x2 GB RAM'ler. Bu halde sistemde RAM upgrade (yükseltme) yapabilmek için slotlardan birinde olan 1 GB RAM'i çıkartarak onun yerine 2 GB DDR3 bir RAM yerleştirmelisin. Böyle olunca senin sisteminde iki slotta takılı 2'er GB kapasiteli toplam 4 GB RAM olacaktır. Frekans meselesinide kafaya takmamalısın. Zira sen en yüksek megahertz'de RAM ilavesinde bulunsan bile diğer RAM daha düşükse eğer (herhalde öyle olur) sistemin yüksek frekanslı RAM'nin hızınıda (frekansınıda) diğer düşük hızda olan RAM seviyesine çeker. Anakartların RAM'leri tanıması ve çalıştırma şekli böyle olur. Yani sen 1 GB RAM'i çıkartarak ıskartaya ayıracak ve onun yerine diğer 2 GB RAM'in aynısından (Kapasitesi ve hızı aynı) almalısın. Ama RAM'lerin ikisinide çıkartarak anakartının desteklediği en yüksek hızdan (frekans'ta) yeni 2X2 olarak 4GB RAM'de alıp takabilirsin. Paylaştığın linkte anakartın hangi hız frekansının RAM'lerde desteklendiği belirtilmiyor ama eğer varsada herhalde farkedecek bir hız olmaz bu fark.

    Paylaştığın linkte PC'de yüklü işletim sistemi yapısı x64 görülüyor (Windows 7 Home Basic 64-bit). Eğer sonradan format atıpta işletim sistemini x86 bir işletim sistemiyle değiştirmediysen sistemin 4 GB RAM kapasitesini görüp çalıştırması problem olmaz (x86 sistemlerde ise en fazla 3.5 GB RAm kapasitesi okunur, çalışır). Ama böylede olsa senin sistemde bir RAM upgrade'i yapıpta kapasiteyi 3 GB yerine 4 GB yapmanın sistem performansına fazla bir katkısı olmayacaktır. Böyle düşünülürse buna bir masraf yapmanın hiçte rasyonel (akılcı, akla uygun) olmayacağı meydandadır. Artık karar senin. 

    Edit:

    Sisteminde mevcut RAM'lerin hız frekansları 1066 Mfz

    Anakartının en fazla kaç Mhz RAM hızı (frekans) destekledği bilgisi web'de hiç bir yerde yok. Eğer bunu mutlaka öğrenmek istiyorsan yetkili teknik servisine -telefon ile- sorarak onlardan öğrenebilirsin. Bana kalırsa bu anakart 1066 Mhz üzerinde bir destek verebilsede bu 1333 ve en fazlada 1600 Mhz olabilir. Maxsimum 4 GB RAM desteği olan vasat vede nispeten eski sayılabilecek model bir anakarttan daha fazlası beklenmemeli. Ayrıca -RAM yükseltmekle birlikte- frekans yükseltmekte düşünülürse dediğim şekilde sistemdeki mevcut RAM'lerin hepsi değiştirilmeli. Mevcut RAM'ler ıskartaya ayrılmalı ve yüksek frekanslı (bence en fazla 1600 Mhz) toplam (2x2) 4 GB yeni  RAM alınarak takılmalı. Ama masrafları göze alıp bunu yapsan dahi ümit yada hayal ettiğin performans artışını elde edemeyeceğin kesin gibi. Elbette bir fark olacaktır ama bu farkedilir derecede bir performans farkı olmayacaktır. Bunun için manasız masraflara hiç girmeyip en fazla yapman gereken yükseltme slotlardan birindeki 1 GB RAM'i çıkartarak onun yerine Diğer slottaki RAM'in aynısından (2 GB DDR3 1066 Mhz) satın alıp takmak olmalıdır. Böylece sistem fiziksel hafızan 4 GB 1066 Mhz olacaktır, RAM türünde elbette DDR3'tür.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol