HP laptop ısınma sorunu

0

Herkese merhaba

hp pavilion g6 bilgisayarım var...

bi ara yine ısınma sorunuyla karşılaşmıştım kendim fanı temizliyim dedim beceremedim daha kötüsü ekran falan gelmedi

bilgisayarcıya verdim ekran geldi düzeldi

şu an böyle sitelerde gezsem bile fandan acayip fazla ses çıkıyor(bazen ses gelmiyor normale dönüyor bazende yine fazla yükseliyor)

kendim açıp temizlemeyede korkuyorum saolsun hp yapımcıları fanı mükemmel bir yere koymuş :D

dışardan temizleyemez miyim ?

başka bir yol vs var mı ?

siz bana yardımcı olmassanız bu bilgisayar sıcaktan burda patlayacak :/

 

Not:20 tl lik soğutucu da kullanıyorum ve ortamda sıcak ...

brokropro123 brokropro123 (21)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Tamirden gelen bir PC için bir - iki sene kasa içi temizlik yapmak gerekmez. İşlemci fanları sürekli çalışmaz veya devamlı aynı devir hızıyla çalışmaz, o devir hızını (rpm, fanın dakikada dönme sayısı) kendisi ihtiyaca göre, yani işlemcinin ısınma derecesine göre kendisi ayarlar ve düzenler. Fan sesinin bazan kesilmesi veya azalması, bazan ise artmasının sebebi budur. Bu normal bir durumdur, telaşlanmanın bir gereği yoktur (Malum yaz aylarındayız. Sıcak havalarda fanın daha çok ve daha sesli çalışması normaldir.).

    PC'lerde işlemcinin aşırı ısınması halinde PC otomatik olarak kapanır ve / veya kapanıp yeniden açılır. Bu sistemin ve işlemcinin bir korunma tedbiridir (sigorta gibi), aksi halde işlemci yanabilir, sistemde ciddi problemler oluşabilir.

    Ama herhalde senin PC'de böyle bir durum yok (Bundan bahsetmemişsin). Öyleyse hiç telaş etme, aşırı sıcak havalarda bir tedbir olarak soğutucu altlığını kullan, bu yeterli olacaktır.

    Eğer yinede için rahat değilse, rastgele kapağı açıpta iç temizlik yapmaya kalkmak yerine önce Aida64 (tıkla) gibi bir monitör masaüstü aracıyla önce işlemci sıcaklıklarını kontrol et, sonra gereği olursa temizlik yap. Aksi halde hiç kapağı açma (Boşta işlemci sıcaklıkları 60 dereceleri çok geçmemeli, oyun oyanarken, video işlerken gibi durumlarda ise tehlikeli limitler 85 - 90'lı derecelerdir) 

     

    Bu arada, dışarıdan PC iç temizliği yapılmaz, yapamazsın. Dışarıdan sadece havandırma filtrelerinde toz birikmesi falan var ise belki oraları temizlemek için, oralara hava tutabilirsin veya elektrik süpürgesi ile biriken tozları çekebilirsin (vakumlarsın). Çok bir etkisi ve faydası olmaz ama belki azda olsa işe yarayabilir. 

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Koruma gibi bir işlem yapmadı bilgisayarım ama baya bir ses geliyor gittim klima açtım ses azaldı ısıda azaldı galiba ortamdan dolayı böyle brokropro123 5 yıl önce
    • Ve ben tamire fan için vermedim ekran gelmediği için verdim brokropro123 5 yıl önce

    0

    Öncelikle bilgisayar ısınmaktan patlamaz, bundan emin olabilirsin. İkinci olarak bir defa temizlenmesine rağmen hala aynı sorun devam ediyorsa HP teknik servisiyle görüşmen en doğrusu. Bu konuda tecrüben yoksa bilgisayara hiçbir şekilde müdahele etmemen gerekir, aksi halde bilgisayara daha beter zarar verebilirsin.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Hp, acer ve packardbell bilgisayarların fan sistemi sorunlu aşırı ısınıyorlar. notebook fan çontrol , speedfan gibi proğramlarla fan hızını artırmayı dene yada en etkilisi sıvı soğutmalı fan kullan.

      kaydolum kaydolum (97)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol