HP Pavilion 15-007nt system temperature 90d hatasi

0

HP Pavilion 15 serisi laptobumu çok yavaşladığı için fan temizliği ve macun yenilemek için açtım daha sonra bilgisayarı toplayıp açtığımda system temperature 90 d hatası almaya başladım bilgisayar soğukken alıyorum bu hatayı internette 15 20 dk sonra ısındıktan sonra alan arkadaşlar var ama bende bilgisayari açıyorum siyah ekran da kalıyor  fan son güçte çalışıyor daha sonra  direkt bu hatayi veriyor bilgisayarcı ya götürdüm bişey yapamadı fanı soketinden çıkarttıp denedik sorun fanlarda mi diye ama yine 90d hatası ayriyeten fan takılı olmadığı için 90b hatası da verdi HP servisini aradım garantisi bitti zaten cihazın sorunun fanlarda olduğunu 1200 TL masrafının olduğunu önce parayı gönderip daha sonra cihazı kargo ile yollamami söylediler fakat ben ve bilgisayarcı arkadaş sorunun fanlarda olmadığını düşünüyoruz servisin fanı degistirdikten sonra yapamayip başka masraflar çıkartır diye de korkuyorum sizce ne yapmalıyım çok araştırdım internette çok fazla bilgi yok sadece bir kişi anakarttaki ısı ölçerin arıza vermiş olabileceğini söyledi teşekkürler şimdiden. 

hp007 hp007 (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Fan soğutamıyo laptopu. Normal bir bilgisayarcıya götürüp sorunu çözmesini isteyin "güvenilir" bir bilgisayarcıy tabii ki.

    hydra hydra (3800)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Götürdüm zaten yazdım detaylı bir şekilde laptop soğukken ilk açılışta alıyorum hatayı 

      hp007 hp007 (1)
      2 yıl önce cevaplandı

      • laptopun soğuk olduğu dış plastikteki sıcaklıktan ölçülmez. İşlemci çok çabuk ısnır soğutulmazsa, muhtemelen yanlış bir şey yaptınız. hydra 2 yıl önce

      0

      Bilgisayarının termal macununu hiç temizlemediysen termal macun katılaşır ve ekran kartını soğutması zorlaşır bu yüzden bu hatayı alman normal.

      Bilgisayarının içerisini uzun zaman boyunca hiç temizlemediysen fanının içerisi toz dolduğu zaman bilgisayarın çabuk ısınabilir çünkü bilgisayarının soğutma bloklarına gelen tozlar fanın ve bilgisayarın soğumasını engelleyebilir.

      Bana sorarsan bilgisayarını bir bilgisayarcıya götürmende ve içerisini hatta termal macununu da yeniletmende fayda var.

      darkcrak darkcrak (5168)
      2 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol