HTS kayıtları nedir? HTS Nedir?

0

Bu aralar sürekli haberlerde hts kayıtları diye bir şeydden bahsediyor? HTS nedir? HTS kayıtları nedir? HTS ne anlama geliyor?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    HTS (Historical Traffic Search) basitçe telefonla yapılan görüşmelere dair kayıtlardır. Bu kayıtlarda kimlerin aradığı, kimlerin arandığı, arama, aranma zamanı, arama süresi (konuşma süresi), konum (hangi baz istasyonu üzerinden iletişim sağlanmış)  gibi bilgileri kapsayan kayıtlardır.

    Cep telefonu HTS kayıtları operatörlerde bulunur. Turkcell, Vodafone, Turk Telekom gibi opetatörler HTS katırlarını tutarlar. Yani sizin bir cep telefounuz varsa örneğin size dair HTS kayıtları bu operatörlerde mevcuttur.

    Herhangi bir kriminal durumda HTS kayıtları operatörlerden istenir. HTS kayıtları talep eden kuruma farklı formatlarda ve dijital ortamda iletilir. HTS kayıtları özellikle suç ve suçlu takibi için kullanılır.

    HTS kayıtları özellikle suç şebekelerinin takibi sırasında elzem öneme sahiptir. Pek çok kriminal olay HTS kayıtları ile çözülür.

    Telefon görüşmelerinin tespiti yine HTS kayıtları ile gerçekleşir. Kim kiminle ne zaman görüşmüş tüm bu kayıtlar GSM operetörlerinde ve sabit operatörlerde HTS kayıtları ile saklı tutulur.

    HTS kayıtları her talep edilene doğal olarak verilmez. Savcılık talebi doğrultusunda  HTS kayıtları ilgili makamla paylaşılır.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol