Huawei bootloader kilidi açma nasıl yapılır?

0

Huawei Honor 7X bootloader kilidi açma nasıl yapılır?

Huawei bootloader kilidi açma

Huawei bootloader kilit kaldırma

Huawei bootloader kilidi nasıl kaldırılır?

Huawei bootloader kaldırma nasıl yapılır?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Huawei 60 gün içinde artık bütün telefonları için bootloader kilidini vermeyi durduracak. Yani Huawei cihazınız varsa 60 gün içinde bootloader kilit kodunu öğrenip kilidi açtınız açtınız, açmazsanız artık şansınız olmayacak. En azından resmi yollardan bootloader kilidi açılmayacak diyebiliriz. Ben her ne kadar sınırlı bir süre olsa da, Huawei/Honor cihazınızın bootloader kilidini nasıl açabileceğiniz hakkında bilgilendirme paylaşacağım.

    Öncelikle telefonunuzun bootloader kilit kodunu öğrenmeniz gerekiyor. Huawei bootloader kilit kodu nasıl öğrenilir? konusunda detaylı bir bilgilendirme yazdım, bakabilirsiniz.

    Gerekli şifreyi öğrendiyseniz Huawei bootloader kilidi açma adımlarına geçebiliriz.

    Öncelikle Geliştirici seçeneklerini aktif hale getirin:

    • Ayarlar > Telefon hakkında > Derleme numarası’na “artık geliştiricisiniz” yazana kadar art arda dokunun.

    Ardından aktifleştikten sonra Geliştirici seçeneklerine girin ve şu ikisini etkinleştirin:

    • OEM kilidi açma
    • USB hata ayıklama

    İkisini de etkinleştirdikten sonra telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve aşağıdaki adımları takip edin:

    ÖNEMLİ: Telefonunuza bir USB hata ayıklama izni gelmeli ve izin vermiş olmalısınız. Aksi halde bootloader kilidi açma işlemleri başarısız olur.

    1. Buradan minimal adb fastboot zip arşivini indirin.
    2. İndirdiğiniz arşiv içindeki bütün dosyaları, Yerel Disk C’de adb diye bir klasör oluşturun ve oraya atın.
    3. Ardından adb klasörüne girin ve boş bir yere Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayıp “Komut İstemi penceresini burada açın”a tıklayın. Komut İstemi yerine PowerShell de olabilir.
    4. Daha sonra telefonunuzu bootloader modunda yeniden başlatmanız gerekiyor. Bunun için şu adb ekranına şu komutu girin: adb reboot bootloader
    5. Bağlantıyı kontrol etmek için fastboot devices komutunu girin, eğer telefonunuz başarılı bir şekilde bağlandıysa seri numarasını ekranda görürsünüz.
    6. Şimdi bootloader kilidi açma için fastboot oem unlock <kilit kodunuz> komutunu girin. Elbette <kilit kodunuz> yerine Huawei bootloader kilit kodu nasıl öğrenilir? yazısında elde ettiğiniz kodu yazmanız gerekiyor.

    Bütün bu adımları sorunsuz bir şekilde yaptıysanız Huawei/Honor bootloader kildi açma işlemi başarıyla tamamlanmış demektir.

    ÖNEMLİ NOT

    • Bootloader kilidi açma işlemini yapınca, telefon sıfırlanıyor yani fabrika ayarlarına dönüyor. Bu nedenle bootloader kilidini kaldırmadan önce mutlaka önemli verilerinizi yedekleyin.
    • Bootloader kilidini kaldırdıktan sonra, telefonu her yeniden başlatmaya ekranda “your device unlocked…” diye bilgilendirme mesajı çıkıyor. Sizi rahatsız eder mi bilmiyorum.

    Bu Huawei/Honor bootloader kilidi açma işlemleri bütün Huawei cihazları için geçerlidir. Mate 10 Lite, Mate 10 Pro ve daha pek çok Huawei telefonunda bootloader kilit kaldırmayı buradaki adımlar yardımıyla yapabilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol