Huawei bootloader kilit kodu nasıl öğrenilir?

0

Huawei Honor 7X kullanıyorum. Telefonumun bootloader kilit kodunu nasıl öğrenebilirim? 

Huawei bootloader kilit kodu nasıl öğrenilir?

Honor 7X bootloader kilidi açma nasıl yapılr?

Honor bootloader kilidi açmak istiyorum nasıl yaparım?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Huawei 60 gün içinde artık bütün telefonları için bootloader kilidini vermeyi durduracak. Yani Huawei cihazınız varsa 60 gün içinde bootloader kilit kodunu öğrenip kilidi açtınız açtınız, açmazsanız artık şansınız olmayacak. En azından resmi yollardan bootloader kilidi açılmayacak diyebiliriz. Ben her ne kadar sınırlı bir süre olsa da, Huawei/Honor cihazınızın bootloader kilit kodunu nasıl öğrenebileceğiniz hakkında bir bilgilendirme paylaşacağım.

    Öncelikle bir Huawei ID'niz olmalı. Huawei telefon kullanıyorsanız yüksek ihtimalle vardır zaten ama eğer yoksa bu linke tıklayıp oluşturun: http://www.huawei.com/en/my-huawei/register

    Oluşturduktan sonra Huawei bootloader kilit kodu öğrenme adımlarına geçebiliriz.

    1. Bu linke tıklayarak EMUI UNLOCK sayfasına gidin: https://emui.huawei.com/en/unlock_detail
    2. Huawei ID'niz ile giriş yapmanızı isteyecek, bilgilerinizi yazın ve giriş yapın.
    3. Karşınıza "Unlocking agreement" diye bir uyarı gelirse sayfayı aşağı kaydırın ve "I have read and accept all terms above" kutucuğunu işaretleyip Next butonuna tıklayın.

    Şimdi gelen formda cihazınızla alakalı bazı bilgileri doldurmanız gerekiyor. Bunlardan sırasıyla bahsedeceğim.

    • İlk kutucukta; eğer telefonunuzda EMUI 5.0'ten eski bir sürüm varsa “Before EMUI 5.0” seçeneğini seçin, EMUI 5.0 ve daha üst bir sürüm varsa da “Since EMUI 5.0” seçeneğini seçin.
    • İkinci seçenek “Smartphone” olarak kalmalı.
    • ‘Before EMUI 5.0’i seçtiyseniz ekstradan Product Model diye bir alan olacak, buraya telefonunuzun model numarasını yazın. Ayarlar > Telefon hakkında > bölümünde bulabilirsiniz.
    • “Product Serial Number” kısmına telefonunuzun seri numarasını yazın. Ayarlar > Sistem > Telefon hakkında > Durum bölümünde bulabilirsiniz.
    • “Product IMEI or MEID” bölümüne telefonunuzun IMEI numarasını yazın.
    • “Product ID” bölümüne de ürün kimliğini yazın. Ürün kimliğini bulmak için telefonunuzun arama ekranına *#*#1357946#*#* tuşlayın, ardından gelen ekranda “Ürün Kimliği” ibaresini göreceksiniz.
    • Son olarak resimdeki güvenlik kodunu da girin ve “Commit” butonuna tıklayın. Ardından hemen altında sarı renkli “Your unlocking password is: …” uyarısı gelecek. Buradaki verilen şifre, sizin bootloader kilit kodunuzdur. Bu kodu bir yere kaydedin.

    Huawei/Honor bootloader kilidi nasıl kaldırılır?

    Huawei cihazınızın bootloader kilit kodunu öğrendiniz, geriye bootloader kilidi açma kaldı. Bu konu Huawei bootloader kilidi açma nasıl yapılır? konusunda detaylı bir bilgilendirme yazdım, bakabilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol