Huawei Kimliği İrlanda'da bulunan Huawei şirketi Aspiegel Limited'e aktarılacaktır mesajı nedir?

0

Telefonuma SMS olarak şöyle bir mesaj geldi:

"Huawei Kimliği İrlanda'da bulunan Huawei şirketi Aspiegel Limited'e aktarılacaktır." 

Gelen bu mesaj ne anlama geliyor? Huawei Kimliği bilgilerime ne olacak?

Huawei Kimliği bilgilerim tehlikede mi?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Son zamanlarda kullanıcılara SMS olarak "Huawei Kimliği İrlanda'da bulunan Huawei şirketi Aspiegel Limited'e aktarılacaktır." diye bilgilendirme mesajı geliyor. Öncelikle gelen bu mesaj dolandırma amaçlı değil, yani gerçekten Huawei tarafından gönderilen bir mesaj olduğunu belirteyim.

    Mesajın içeriğine bakacak olursak, yapılan açıklamadan anladığım kadarıyla Huawei, zamanla artan kullanıcı verilerini daha güvenli bir şekilde saklamak için ID (kimlik) servisini yine kendi şirketi olan Aspiegel Limited'e verecek. Veriler yine Huawei merkezinde işlenecek ama gerekli işlemler yapıldıktan sonra İrlanda'da bulunan Aspiegel Limited şirketinin sunucularında saklanacak. İşin özeti bu. 

    Kullanıcı olarak bizim yapmamız gereken hiçbir şey yok. Biz normal Huawei hizmetlerini kullanmaya devam edebileceğiz. Zaten Huawei, yaptığı açıklamada da böyle diyor. Huawei telefonlarının garantisi, kullanım sözleşmesi vs. gibi konularda hiçbir değişiklik olmayacak. Yani kullanıcı olarak mağdur olmamız gibi bir durum söz konusu değil.

    Huawei'nin açıklamasını okumak için buraya tıklayın.

    Eğer yine de tedirginseniz (ki dediğim gibi tedirgin olacak herhangi bir durum yok, Aspiegel şirketi zaten Huawei'nin) Huawei hesabınızı silin.

    https://hwid5.vmall.com/CAS/portal/login.html adresinden Huawei Kimliğinize giriş yapıp gerekli adımları uygulayarak hesabınızı silebilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol