Huawei P20 Lite kamera dalgalanma sorunu

0

kamerasını akşam evin içinde normal beyaz ışık veren ampuller yanarken çalıştırdığımda dalgalanma oluyor. bunun ile ilgili bir kişi şikayetvar.com a yazmış garantiye ve huawei merkeze göndermiş ama bir problem yok diye geri göndermişler yani ya hepsinde olan yada bazı modellerinde olan kronik bir arıza.

https://www.sikayetvar.com/huawei/huawei-p20-lite-video-kamera-dalgalanma-sorunu

buradan sorunumu daha detaylı görebilirsiniz.

captain captain (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Belli ki sorun donanım kaynaklı ve muhtemelen kamera kalitesinden kaynaklanıyor. Özellikle beyaz ışıkta böyle bir durumun olması muhtemelen kamera sensörleri ile ilgili bir sorunu işaret ediyor. 

    Youtube'de Huawei p20 lite gece video çekimlerini izledim. Normal gece aydınlığında herhangi bir sorun görünmüyor. Buradaki sorun çok daha spesifik bir sorun. Teknik servisin böyle bir test gerçekleştireceğine inanmıyorum açıkcası. Bana bu sorun Huawei p20 lite'ın tüm modellerinde vardır gibi geliyor.

    Eğer telefonda ISO ayarı yapmana izin veriyorsa düşük ISO değeri ile video çekmeyi deneyebilirsin. Bu bir çözüm olabilir.

    Ayrıca kaydettiğin videoyu oynatırken de titreme sorunu var mı? Yoksa sadece çekim yaparken mi sorun var? Bir de videoyu pc ye aktardığında orada da görüntü aynı mı? Sorunun tam teşhisi için bu sorulaın cevapları önemli.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • ISO ayarını tam anlayamadım ama kamera ayarlarında bir çok mod denedim hepsinde aynı. bu bir dalgalanma hani bir kamerayı televizyona tutarsınızda dalgalanır o televizyon onun gibi . evet videoyu izlediğim zaman çekerken nasılsa aynı şekilde dalgalanıyor. şunu farkettim evde ilk kamerayı açtığımda bir dalgalanma olmuyor elimle kameranın merceğini kapatıyorum elimi çektikten sonra başlıyor. kamerayı gece başka ışıklarda ve ortamlarda da denemem lazım herhalde evdeki ışıktanmı kaynaklanıyor sadece diye. ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. captain 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol