i7 3820 Sistemde Mavi Ekran Hatası

0

İşim gereği render işlemi yapmam gerekiyor, render alırken mavi ekran alıyorum. Ayrıca oyun oynarken de ve bazen video izlerken bile oluyor. Birde PC açılışında uyarı alıyorum. F1'e basıp bios ekranını açmamı istiyor sistem. Bios'a girip çıktıktan sonra açılıyor. Vatan Coputer'den topladım sistemi. PC'nin garantisi bittiği için sadece baktılar ve HDD'den dediler ama bence CPU'dan Asus AI Suite II ile Otomatik ayarlar ile OC işlemi yaptım. İşlemci OC yapılabilir mi bilmeden? Bundan olabilir mi acaba? Cevaplarsanız sevinirim çünki hangi parca sorunluysa degıstırıcem. Şimdiden sağ olun...

Sistemim:
Core i7 3820 Soket 2011 3.6GHz 10MB - İşlemci
ASUS P9X79 PRO Intel X79 Soket 2011 DDR3 2400MHz(O.C.) - Anakart
Western Digital Caviar Green 3 TB SATA III 64MB Cache Intellipower - HDD
Asus GTX760 ROG STRIKER GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 - Ekran Kartı
COOLER MASTER X6 İntel 2011/1366/1156/1155/775 AMD FM1/AM - CPU Soğutucusu
COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX - PENCERELİ SİYAH KASA
GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 - Tek Modül Ram

darkenb darkenb (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Merhaba

    Mavi ekran hatalarının birçok sebebi olabilir.Sorunları sebebi genelde donanımsal hatalardır.Sizin de donanımsal bir hata ile karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorum.Hatanın sebebini anlayabilmek için birkaç deneme yapmanız gerekecektir.

    • İlk olarak BIOS'u default hale getirin.Ayrıca ilk başta aldığınız F1 biosa giriş hatasını yazarsanız daha iyi olacaktır.
    • İşlemcinize Asus üzerinden Overlock yaptıysanız, işlemciniz yüzünden sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.Asus otomatik Overlock yaparken işlemciye ve kuzey köprüsüne de voltaj vererek stabilite testini yapıyor.Genelde ASUS üzerinden yapılan Overclock lar sorun çıkartmaz.Çünkü Asus işlemciyi pek zorlamayacak şekilde Overclock yapar.Ancak tereddütte iseniz kapatıp tekrar test edebilirsiniz.
    • Diğer bir hata nedeni Sıcaklık olabilir.Bilgisayarınızın sıcaklıklarını görebileceğiniz bir uygulama indirin ve sıcaklıkları ölçün.Bu sıcaklıkların oyunlarda veya bilgisayarınızın zorlandığı durumlarda hangi seviyeye geldiğini görün.
    • Kullandığınız Harddisk de bu sorunu yapabilir.Harddisk in veriyi okuyamadığı durum olursa mavi ekran hatası alabilirsiniz.
    • 2 adet Ram kullanıyorsanız 1 tanesini çıkartıp deneyebilirsiniz.

    Aklıma gelenler bunlar yukarıdakileri deneyerek sorunu bulmaya çalışabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      darkenb darkenb (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        İşlemci Fanın çalışmıyor gibi (CPU Fan Error!). Bunu kontrol etmeli, temizleyerek ve gerekirse hafiten fan göbeğini yağlayarak stabil çalışmasını sağlamalısın. Olmazsa yeni bir fan ile değiştirmelisin.

        Gerçi işlemci ısınması problemlerinde genellikle sistem kapanması ve/veya reset atması olur ama bazan mavi ekran hatasıda verebiliyor.

        BIOS ayarlarınıda default duruma getirirsin (Önce F9 ve enter, daha sonrada F10 ve enter). Böylece eğer BIOS'ta işlemci fanı ile ilgili bir ayar varsa (devir hızı vb) oda normalde olması gereken ayara gelmiş olur. 

        temmuz temmuz (12505)
        8 yıl önce cevaplandı

        • daha önce bios'u default ayarlara aldım zaten sorun değişmedi cpu fan çalışıyor bi sıkıntı yok işlemci sıcaklıgıda render ve oyunda 70-90 derece arası değişiyor.. darkenb 8 yıl önce
        • f1 hatası belki bios pilinden olabilir onu değiştiririm o sorun degıl mavi ekran hatası hangi donanımdan acaba işlemci ısınınca oluyor zaten acaba işlemcidenmidir. darkenb 8 yıl önce
        • İşlemciden olma ihtimali bir hayli fazla. Zira 90 derece çok.. En fazla 75-80 olmalı. Daha fazlası problemli ve riskli. Herhalde yaptığını belirttiğin overlock ile ilgilidir. temmuz 8 yıl önce
        • 2011 soket işlermcim var 2011v3 işlemciler benim anakartıma uyarmı anakrt modelim şu ASUS P9X79 PRO Intel X79 Soket 2011 DDR3 2400MHz(O.C.) - Anakart darkenb 8 yıl önce
        • Uyar gibi görünüyor ama yine bir araştırmak ve/veya denemek lazım. temmuz 8 yıl önce
        • işlemciyi değiştiricem mecburen galiba teşekkürler.. darkenb 8 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol