IAStorDataSvc nedir, virüs mü?

0

Görev yöneticisinde adı IAStorDataSvc olan bir şey var.  Zaman zaman işlemci kullanımı %100 oluyor. Bazende çok fazla ram kullanıyor.

Görev yöneticisinde IAStorDataSvc(32 bit) yazıyor. Benim bilgisayarım 64 bit. IAStorDataSvc nedir?

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    C:\Program Files\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorDataMgrSvc.exe dosyasından bahsediyorsan bu Intel(R) Rapid Storage Technology programına ait bir dosya.

    Yani IAStorDataSvc  virüs değil.  Intel Rapid Depolama Teknolojisi olarak çalışan uygulamalarda bulabilirsin. Pek çok bilgisayarda Intel(R) Rapid Storage Technology yazılımı yüklüdür.

    Intel(R) Rapid Storage Technology, disklerin daha iyi çalışması, veri kaybı olmaması, performanslı çalışması için geliştirilmiş bir Intel yazılımıdır. Örneğin birden fazla disk kullanıyorsan diskler arasındaki veri kaybınından koruyan bir özelliği var (basitçe)

    Desteklenen işletim sistemleri için yüksek performanslı PCIe, SATA, Önbelleğe Alma ve RAID özellikleri var. RAID ile pek çok senaryo yapılabiliyor. 

    İşin aslı korkmanı gerektirecek bir şey yok. IAStorDataSvc güvenilir bir yazılım. Zaman zaman işlemciyi %100 kullanması tuhaf.  IAStorDataSvc çalışır ama pek yük bindirmez. Belki o esnada güncelleme vs yapılıyordur.  Süreklilik arz ederse kaldırmanda bir sakınca yok.

     

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol