"IDM, tarayıcı ve sistem ilişkilendirmesi için gerekli olan dosyayı bulamıyor" çözümü

0

IDM tarayıcı ve sistem ilişkilendirilme hatası alıyorum. Internet Download Manager ile bir dosya indirmeye çalışırken şöyle hata veriyor:

"IDM, tarayıcı ve sistem ilişkilendirmesi için gerekli olan 1 dosyayı bulamıyor. Lütfen IDM'yi tekrar yükleyin"

idm tarayıcı ve sistem ilişkilendirilme hatası

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    IDM ile bir dosya indirmeye çalışırken tarayıcı ve sistem ilişkilendirilme hatası alıyorsanız yapmanız gereken şey IDM'yi bilgisayarınızdan tamamen kaldırıp yeniden yüklemektir.

    IDM tarayıcı ilişkilendirilme hatası çözümü

    Internet Download Manager'ın bilgisayarınızdaki tarayıcılarla iletişim kurmasını sağlayan program dosyaları hasar gördüğü zaman onu tamamen kaldırıp tekrar yüklemeniz gerekir.

    Denetim masası > Program kaldır bölümünden Internet Download Manager'ı bulup "Tam" seçeneğiyle birlikte bilgisayarınızdan kaldırın. Kaldırdıktan sonra IDM'nin bıraktığı kalıntı dosyaların da silinmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız.

    IDM kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra http://internetdownloadmanager.com/ sitesine girip yeniden yükleyin. Yüklediğinizde IDM'nin bulamadığı hasar gören o dosya da geleceği için artık tarayıcı ve sistem ilişkilendirilmesi sorunundan kurtulmuş olacaksınız.

    Eğer IDM'yi crack kullanıyorsanız, yine aynı şekilde Google'da crackını aratarak bulabilirsiniz.

    IDM tarayıcı ve sistem ilişkilendirilme hatası neden olur?

    Bilgisayarınızdaki CCleaner, Advanced SystemCare gibi sistem bakım / temizlik programları, tarayıcıları da temizliyor. Bu temizlikten tarayıcılardaki uzantılar da doğal olarak nasibini alıyor. Sistem bakım programları tarayıcılardaki uzantıları kaldırdığı zaman Internet Download Manager'ın tarayıcılarla iletişim halinde olması için gerekli bazı dosyalar hasar görüyor.

    İşte bunun sonucunda "IDM, tarayıcı ve sistem ilişkilendirmesi için gerekli olan 1 dosyayı bulamıyor" hatasıyla karşılaşıyorsunuz. Bunun kesin çözümü dediğim gibi IDM'yi bilgisayardan tamamen kaldırıp yeniden yüklemektir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol