IDP.Generic virüsü nedir, nasıl temizlenir?

0

IDP.Generic virüsü nedir? IDP.Generic virüsü nasıl temizlenir? Bu virüs gerçekten tehlikeli mi? AVG veya AVAST bir dosyada IDP.Generic virüsü tespit ederse ne yapmalıyım?

hakan hakan (15409)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    IDP.Generic nedir?

    Avast, AVG gibi antivirüs programları virüs şüphesi uyandıran bazı işlemleri IDP.Generic olarak adlandırırlar. Aslında IDP.Generic uyarısı aldığınız dosya bir virüs olmayabilir. Bazen güncel olmayan antivirüs programlarının veritabanları yüzünden güvenilir dosyalar da IDP.Generic virüsü olarak da nitelenebilir. Bu durumdan emin olmak için öncelikle antivirüs programınızın mutlaka güncellemesini yapın.

    Bazen her zaman oynadığınız bir oyunun .exe dosyası antivirüs tarafından IDP.Generic olarak nitelenebilir.  Bu dosyanın gerçekten virüs içerdiği anlamına gelmez. 

    Antivirüs programlarının bu yanlış teşhisine False Possitive denir. Bu durum genelde bir kaç gün sonra kendiliğinden düzelir. Antivirüs firmaları gelen şikayetler doğrultusunda veritabanlarındaki sorunu giderirler.

    Bir dosya genelde IDP.Generic olarak tespit ediliyorsa bu genelde hatalı teşhisdir. Bundan emin olmak için bu dosyayı başka antivirüs programları ile tarayabilirsiniz. Buraya tıklayarak dosyayı onlarda farklı antivirüs programına taratabilirsiniz: uzmanim.net virüs tarama için tıklayın

    IDP.Generic nasıl temizlenir?

    Önce antivirüs programınızın güncellemesini çalıştırın ve veritabanı güncellensin. 

    Avast ya da AVG  bir dosyada IDP.Generic virüsü tespit ederse işlem yapmayın. Bu dosyayı yukarıda verdiğim linkte taratın. Eğer o linkte tarama sonucunda  dosya temiz çıkıyorsa ya da sadece AVG, AVAST dosya da IDP.Generic virüsü var diyorsa bu muhtemelen bir False Possitive yani  hatalı virüs tespitidir. Bu durumda bir işlem yapmanıza gerek yoktur. 

    Dosya kullanmadığınız bir uygulamaya aitse uygulamaya kaldırabilirsiniz veya dosyayı karantinaya alabilirsiniz.

    hakan hakan (15409)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol