IGD memory nedir? IGD memory size nedir?

0

Bilgisayar BIOS ekranında IGD Memory Size Select diye bir bölüm var. Burada 64M, 128M, 256M, 512M, 1024M gibi seçenekler var. IGD memory nedir? IGD memory size ayarı ne olmalı?

acemiadam acemiadam (220)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    IGD nedir?

    IGD, Integrated Graphic Device yani  Bütünleşik Grafik aygıtı anlamına gelir. Anakarta entegre olan grafik kartını ifade eder. Bilgisayarda tek ekran kartı varsa IGD aslında ekran kartındır.

    Bütünleşik ekran kartları paylaşımlı bellek kullanır. Yani senin bilgisayarının belleğini kullanır. Örneğin sende 8GB bellek varsa ve paylaşımlı ekran kartının IGD memory size ayarını 1024M yaparsan  ekran kartın  senin sistem belleğinin yani RAM'in 1GB'ini kullanmaya başlar. Sistem belleğin 7GB'a düşer.

    IGD memory size nedir?

    IGD memory size select bölümünden ekran kartı belleği oranını ayarlıyorsun. Eğer grafikle işin yoksa bunu düşük tutabilirsin mesela 256M veya 512M uygun olur. Ama grafik programı kullanıyorsun ve basit oyunlar kullanıyorsan bunu yüksek tutabilirsin.

    Tabi toptam sistem belleğininde önemşi. Eğer toplamda 2GB belleğin varsa bunu tutup da 1024M (1GB) olarak ayarlama. Çok daha düşük tut. 256M uygun olur mesela.

    hakan hakan (15409)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol