İhtiyacım olan ram kaç gb ?

0

Merhaba ben bilgisayarımda dosya indirip o dosyayı playstation 3 e aktaracagım bunun için kaç gb ram gerekli ? (Max 4GB destek)

malgibiolan malgibiolan (307)
5 yıl önce sordu

  • Bilgisayarına dosya indirip onu PS'e atacaksın. Bunun için kaç GB RAM gerekli? Soru bu mu? omercik 5 yıl önce
  • @farurhenho aynen malgibiolan 5 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Bunun için özel bir RAM miktarına gerek yok. Dosyanı indir USB belleğe kaydet oradan da PS3'e aktar. İstediğin şeyin Ram ile bir alakası yok. Tam sormak isediğini soramamış ya da hatalı sormuş gibisin.

alattin alattin (16999)
5 yıl önce cevaplandı

  • @alaattin Benim Pc'de 1GB RAM Var Kasmaması İçin 3GB mı ? 4GB mı ? 3GB İle 4GB Arasında Nasıl Bir Fark Vardır ? malgibiolan 5 yıl önce
  • @malgibiolan Yapabiliyorsan elbette 4GB çok daha iyi olur. 4GB yaparsan ciddi bir rahatlama olur. alattin 5 yıl önce
  • Teşekkürler @alaattin malgibiolan 5 yıl önce

0

Eğer işletim sistemin 32 Bit ise (..ki muhtemelen öyle, 1 GB RAM kapasitesi ile 64 Bit yüklemesi yapilamaz) 3 GB - 4 GB çok farketmez. Çünkü 32 Bit sistemler 4 GB tam olarak desteklemez. Bu sistemlerin verdikleri en fazla destek 3 GB küsurdur (Yaklaşık 3,5 GB). 

Yani bu durumda sen sisteminde RAM yükseltmesini en fazla 3,5 GB olabilecek şekilde yapabilirsin. Eğer 4GB gibi yükseltme yaparsan sistem bunu en fazla 3.5 GB olarak görecek ve o kapasiteyi kullanabilecektir.

Anakartın desteklediği RAM kapasitesi ile işletim sistemlerinin desteklediği RAM kapasitesi aynı şeyler değildir. Senin anakartın 4 GB destekleyebilir ama sistemin eğer 32 bit mimarisi ise bu RAM kapasitesi ancak ve yaklaşık olarak 3.5 GB kapasitesini sistemde görebilecek, ancak bu kadarını kullanabileceksin.

Yani bir sistemde RAM kullanım limitleri icin ankart desteği tek başına yeterli olmaz. Bunun için sistem desteğide gereklidir; 4 GB ve üzeri kapasiteler için 64 Bit (x64) sistemler şarttır. 

temmuz temmuz (12505)
5 yıl önce cevaplandı

  • @temmuz anakart 8gb destekliyor ama artık bulunöadığı için 4 gb diyorum ve 64 bit yükleyeceğim malgibiolan 5 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol