İkinci el iPhone'da iCloud hesabı sorunu nedir?

0

İkinci el iPhone bakıyorum da, bazıları ucuz geliyor, niye ucuz diyorum ''iCloud şifresini unuttum, iCloud sorunlu'' falan diyorlar. Bu iCloud şifresi, sorunu nedir? Parça niyetine falan diyenlerde var.

cifus cifus (3)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Telefonda tanımlı iCloud hesabı dedikleri Apple ID'dir muhtemelen. Apple ID şifresini bilmiyorsan o telefon çöp olur.  Tek yapabileceğin Apple Store'a gitmek ve Apple ID'ni sıfırlatmayı denemek ama burada da telefonun faturası vs istenir.  Olmadığı zaman işlem yapılmaz. Telefonu da kullanamazsın.

    Parça niyetine diye bu sebepten satılıyor. Alan parçalayıp ekranı vs başka cihazların tamirinde kullanıyor.  Genelde bu tür cihazlar çalıntı vs olabiliyor. 

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Adama iPhone'u Bul özelliğinin açık olup olmadığını ve kapatabilir mi onu sor. Eğer kapatamıyorsa kesinlikle alma. Onu sıfırladığın zaman cihaz tekrar açılırken Etkinleştirme Kilidi diye bir şey soracak, işte o esnada adamın sana unuttum dediği iCloud hesabının şifresini girmek zorunda kalacaksın. Giremezsen de telefonu açamayacaksın.

      Üzerine basa basa uyarıyorum, ucuz yoldan telefon alacağım derken ağrımaz başını ağrıtırsın.

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Diğer telefonlarda böyle bir şey yok ama değil mi? cifus 5 yıl önce
      • Bildiğim kadarıyla yok. Sadece şöyle bir olay var, Android'li bir telefonda telefonu sıfırladıktan sonra yine eski Google hesabını girmeni istiyor ama sıfırlamadan önce hesabı telefondan kaldırabiliyorsun şifresini hatırlamasan bile. iPhone'da iCloud hesabını kaldırmak için bile şifresini hatırlamak zorundasın. @cifus omercik 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol