IncognitoSearchNet nedir, IncognitoSearchNet nasıl kaldırılır?

0

Google Chrome tarayıcısına IncognitoSearchNet  diye bir şey geldi. Google aramalarımda sürekli karşıma IncognitoSearchNet çıkıyor. IncognitoSearchNet nedir? IncognitoSearchNet  virüs mü? IncognitoSearchNet  kaldırma nasıl yapılır?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    IncognitoSearchNet Nedir?

    IncognitoSearchNet istenmeyen bir Google Chrome tarayıcısı eklentisidir. Çeşitli indirme sitelerindeki kullanıcıyı aldatmak için koyulan Download yani İndir botunu tıklandığında Google Play üzerinden indirilir ve Chrome tarayıcısına eklenir.

    IncognitoSearchNet uzantısının amacı kullanıcıya reklam göstermek ve bildirim yollamaktır. Aynı zamanda arama sonuçlarını manüple ederek kullanıcıya Google.com arama sonucu değil de IncognitoSearchNet arama sonucunu gösterir.

    IncognitoSearchNet gibi uzantılar Google Chrome tarayıcını yavaşlatır ve sorunlara sebep olur.  IncognitoSearchNet virüs değildir. IncognitoSearchNet virüs gibi dosyalara bulaşmaz veya yayılmaz. Fakat sistemi yavaşlatır ve Chrome tarayıcısında hatalara sebep olabilir.

    Pek çok kullanıcı aslında IncognitoSearchNet değil başka bir dosya indirmek için Download butonuna basar. Fakat sahte indirme siteleri kullanıcıları yanıltarak bu tür reklam çıkartan uzantıların indirilmesine sebep olur.

    IncognitoSearchNet kaldırma

    IncognitoSearchNet kaldırmak için öncelikle Google Chrome tarayıcısını açın.

    Adres satırına şunu yazın ve enter tuşuna basın

    chrome://extensions/

    Chrome uzantılar

    Daha sonra burada IncognitoSearchNet uzantısını bulun ve kaldır’ı tıklayın.

    IncognitoSearchNet Kaldırılsın mı? Sorusuna Kaldır butonuna tıklayarak onay verin.

     

    IncognitoSearchNet Bildirimlerini kapatma

    Chrome tarayıcını açın ve adres satırına şunu yazın:
     

    chrome://settings/content/notifications

    chrome bildirimler

    Daha sonra İzin verilenler altındaki tüm bilmediğiniz sitelerin yanındaki 3 noktayı tıklayın ve kaldır seçeneğini seçin.

    Bu işlemden sonra IncognitoSearchNet kaldırma tamamlanmış olacaktır. IncognitoSearchNet kaldırmak için antivirüs yazılımı gerekmez. Tamamen kaldırma işlemi için yukarıdaki adımları yapmanız yeterlidir. Diğer istenmeyen uzantılar için aynı adımları tekrar edebilirsiniz.

    IncognitoSearchNet gibi eklentilerden uzak durmak için mutlaka güvenilir indirme sitelerini tercih edin.  Bazı web sitelerinde Full oyun, Tam sürüm program gibi ifadeler ile IncognitoSearchNet gibi zararlı uzantılar paylaşılıyor.

    Crack sitelerinden ve güvenilir olmayan bilinmeyen indirme sitelerinden uzak durun.

    hakan hakan (15409)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol