İndirme yaparken modem kendi kendine resetleniyor

0

Genellikle büyük indirmeler yaparken veya MEGA'dan (evet özellikle mega) indirme yaparken modemde ADSL ve Internet ışıkları sönüp resetleniyor bunu nasıl düzeltebilirim?

treajen treajen (43)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Öncelikle modeminin bir firmware güncellemesi var mı bunu kontrol etmelisin. Varsa Firmware güncellemesi yapmalısın.

    Firmware, modemin donanımını yöneten yazılımdır. Zaman zaman hatalar olur ve üreticiler buna uygun hataları gideren Firmware güncellemeleri yayınlarlar.  Modem kendini resetliyorsa bir firmware sorunu olabilir. Modemin marka ve modelini yazarsan böyle bir hatası var mı kontrol edebilirim.

    Ek: Modemim Airtes RT 206v4 için Airties sitesimi kontrol ettim, en son firmware 2012 yılında çıkmış.  Sürüm 1.2.0.36 görünen o ki eski bir modem kullanıyorsun ve güncel bir firmware mevcut değil.

    Modem ışıkları sönüyor ve modem kendini resetliyorsa, buna yapabileceğin pek bir şey yok. Muhtemelen kullandığın modemde böyle bir hata mevcut. Bir tür donanım hatası. Tabi teşihisi iyi koymak lazım. Gerçekten  büyük boyutlu indirme yaparken mi bu oluyor? Yoksa sen sadece bu tür indirmelerde mi fark ediyorsun? Örneğin gün içinde başka zamanlarda da kesilme oluyor ve yeniden bağlanma oluyor olabilir. Sen sadece büyük boyutlu indirmelerde bunu dark ediyor olabilirsin. Bu durumda sorun modem de değil adsl hattında da olabilir. Dediğim gibi önce bunu teşhis etmen gerekir.

    hakan hakan (15394)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Kusura bakma unutmuşum. Modemim Airtes RT 206v4 treajen 6 yıl önce

    0

    Muhtemelen indirme yaparken modeme fazla geliyor ve bu yüzden modem kendini yeniden başlatma ihtiyacı hissediyor. @hakan hocamın dediği gibi öncelikle firmware (yazılım) güncellemesi yapın. Buna rağmen düzelmediyse daha güçlü yeni bir modem almanızı tavsiye ederim.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Firmware Version: 1.2.0.49 ama nasıl oluyor :D Hiç güncellemedim nasıl yapıldığını bile bilmiyorum. treajen 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol