İninal kart 3D Secure nedir?

0

Merhaba

Ben YouTube'da inininal kart etkinleştirme vb videoları izliyordum alacaktım biraz bilgi edeneyim dedim sonra 3d secure diye birşey gördüm bu ne demek oluyor 48saatte etkinleştiriliyormuş ? 

ozgurlol ozgurlol (268)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Banka kartları, kredi kartları vb ödeme kartlarıyla yapılan uzaktan alışverişlerde / satın alma ve ödemelerde kullanılan bir güvenlik sistemidir. Telefona gelen bir mesajla, ödeme yapacak olana dort rakamlı bir numara verilir ve bu rakamların ödeme onay ekranına girilmesi istenir. Bu rakamların girilmesi ve okeylenmesi odemeninde onaylanması demektir. Eğer bu onaylama yapılmazsa ödeme gerceklesmez, iptal edilir.

    İninal kartlarda ilk olarak hesap açıldıktan ve gerekli kişiselleştirmeler yapıldıktan sonra 3 D Secure güvenlik sisteminin aktif olması için 48 saat gecmesi gerekir. Bu süre tamamlanmadan 3 D Secure aktif olmaz, kullanilamaz.

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • @temmuz 3d secure aktif olmadan kullanamazmıyız? ozgurlol 5 yıl önce
    • İninal karti kullabilimiyiz diye soruyorsun herhalde. Kullanabilirsin diye düşünüyorum (tahmin ediyorum) ama 3 D Güvenliksiz.. @fakiradam temmuz 5 yıl önce
    • WEB'de biraz baktım, ininal kart sahipleri 3D Secure güvenlik aktif olmadan kullanamiyormus (hata veriyormus), bu şekilde düzeltelim. Ama aktif olmasıda 48 değil sadece 24 saat sürüyormuş. 24 Saat sabredersin artık :) @fakiradam temmuz 5 yıl önce
    • @temmuz teşekkürler ederim ozgurlol 5 yıl önce
    • :) @fakiradam temmuz 5 yıl önce

    0

    3D Secure, 3D Güvenlik olarak Türkçeye çevriliyor. 3D Secure kullanıcıların kredi kartının güvenliğini sağlamak için geliştirilmiş bir teknoloji tamamen.

    Özetleyecek olursak, sen ininal kartınla veya normal kredi kartınla alışveriş yaptığın zaman o kartta kayıtlı olan telefon numarasına alışverişi onaylaman için bir kod gidiyor. Alışveriş ekranında senin telefon numarana gelen o kodu girmeni istiyor ve kodu girmeden alışverişin onaylanmıyor. Böylece örneğin kartın kötü niyetli kişilerin eline geçtiği zaman senden habersiz paranı harcaması önlenmiş oluyor. Çünkü telefon numarası sende. Kötü niyetli kişiler kartını ele geçirse bile telefon numarana gelen kodu uzaktan göremeyeceği için kartınla alışveriş yapamayacaklar.

    İşte 3D Secure sana böyle bir güvenlik önlemi sağlar.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol