Initalizing USB controllers .. done hatasının çözümü nedir?

0

PC yi açtım ve Initalizing USB controller hatası aldım.

Bilgisayar hiçbir türlü açılmıyor başlangıçta donuyor kalıyor klavye ve mause çalışmıyor bios pilini güncellemek ve  kasa içindeki usb kablolarını çıkarıp filan çalıştırmayı denedim yine çözüme ulaşamadım.

tmacorkun tmacorkun (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bir anakart problemi gibi görülüyor. Herhalde bir teknik servise gösterilmesi gerekir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      "Initalizing USB controllers... done"  bu bir hata değil. Anakart POST yani  kendi kendine test ekranında USB  denetçisini kontrol etmiş ve bir sorun bulamamış.

      Eğer Initalizing USB controllers ekranında takılı kalıyorsa şunları deneyebilirsin:

      1. Elektrik kablosunu çıkart.
      2. Anakartın üzerindeki pili çıkart
      3. HDD kablolarını çıkart.
      4. USB bağlantı kablolarını çıkart.
      5. Ram'leri yerlerinden sök.
      6. Böylece yaklaşık 30-40dk bekle.
      7. Daha sonra çıkartığın parçaları tekrardan yerine tak.
      8. Bilgisayarı açmayı dene.

      Internette buldukarıma göre Initalizing USB controllers ekranında sıkışma özellikle Asus anakartlarfa çokça görülen bir durummuş. Bu da anakarta böyle bir üretim hatası var ya da çeşitli koşullar bu hataya yol açıyor demek.

      PC bileşenleri üzerinde biriken statik elektrik bazen bu tür sorunlara yol açar. Yukarıda bahsettiğim yöntemle biriken statik elektrik yükünü boşaltabilirsin. Aynı zamanda kullandığın elektrik prizinin topraklamasının olduğundan emin ol. Bunu gerekirse bir elektrikçiye kontrol ettir.

      Eğer Initalizing USB controllers done ekranında sıkışma yeni bir donanım takdığında meydana geliyorsa, örneğin yeni taktığın bir RAM modülünden sonra böyle bir ekranla karşılaşıyorsan sorun RAM'ler arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanabilir.

      Initalizing USB controllers done ekranında sıkışmanın bir diğer sebebi de RAM'lerde oluşan sorunlardır.  BIOS muhtemelen Initalizing USB controllers ekranından sonra RAM'leri test edecek ve o ekrana geçemiyor. Varsa elinde başka bir RAM ile bilgisayarını test edebilirsin. Ya da örneğin çift RAM modülün varsa sırayla bunları çıkartıp tek tek test edebilirsin.

      murat murat (12492)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        AMI BIOS kullanan bilgisayarlarda bu hatayı bir kaç kez gördüm.  Net bir çözümü olmamakla beraber Initalizing USB controllers ekranında bilgisayar takılıyorsa şınları deneyebilirsin:

        • BIOS sıfırlama (bunu pil çıkartarak ya da anakart üzerindeki BIOS sıfırlama Jumper'ını kullanarak yapabilirsin) Pil çıkartarak yaparsan mutlaka önce fişini çek, sonrada 1 saat kadar beklet.
        • USB fare klavye kullanıyorsan bazen bunlar soruna yol açıyor. Bunları çıkartıp bilgisayarı açmayı dene. Varsa PS2 fare veya Klavye tak.
        • Bilgisayarında birden fazla HDD takılıysa bunların kablosunu çıkart ve hata alıyor musun bak. Bazen HDD çakışması, öncelike çakışması hataya sebep olabiliyor.
        • BIOS yazılımı güncelle. Özellikle MSI anakartlarda başıma gelmişti. BIOS güncellemesi sorunu çözüyor.

        Initalizing USB controllers .. done @murat 'ın bahsettiği gibi bir hata değil.  Bilgisayarın o ekranda takılmış ve sonraki aşamaya geçemiyor. Sebebi de yukarıda bahsettiğim çok farklı olabilir.

        hakan hakan (15424)
        6 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol