InsaneCrypt, Everbe fidye virüsününün şifrelediği dosyaların şifresi nasıl çözülür?

0

InsaneCrypt fidye virüsününün şifrelediği dosyaların şifresi nasıl çözülür? Everbe fidye virüsününün şifrelediği dosyaların şifresi nasıl çözülür?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    InsaneCrypt veya Everbe adı ile bilinen fidye virüsünün şifrelediği dosyaların şifresi artık çözülebiliyor. InsaneCrypt veya Everbe açık kaynaklı bir yazlılımdan türetilmiş birer fidye virüsü. Genelde spam emailler ile yayılıyor ve hack edilmiş RDP sunuculardaki dosyaları şifrelemek için kullanılıyordu.

    InsaneCrypt veya Everbe adı ile bilinen fidye virüsü için ücretsiz bir çözüm aracı sunuldu. Artık bu araçla InsaneCrypt veya Everbe ile şifrelenen dosyaların şifresini çözmek mümkün. Eğer dosyalarınız şu uzantılarda daha önceden şifrelendiyse artık bu dosyaların şifresi çözülebiliyor:

    .[email].twist
    .[email].everbe
    .[email].embrace

    .[email].insane
    .[email].DEUSCRYPT
    .[email].deuscrypt
    .[email].Tornado

    .[email].pain
    .[email].volcano

    Yani artık insane,DEUSCRYPT,deuscrypt,Tornado,twist,everbe,embrace,pain,volcano uzantılılarına sahip şifreli dosyaların şifresini çözmek mümkün.

    .insane, .DEUSCRYPT, .deuscrypt, .Tornado, .twist, .everbe, .pain, .volcano, .embrace uzantılı dosyaların şifresi nasıl çözülür?

    .insane, .DEUSCRYPT, .deuscrypt, .Tornado, .twist, .everbe, .pain, .volcano, .embrace uzantılı dosyaların şifresini çözmek için şu adımları uygulayın.

    Öncelikle şifreyi çözebilmek için şifreli bir dosyanın şifresiz haline ihtiyacınız var. Bu büyük bir problem değil. Windows klasörü altında bulunan bir resimlerden faydalanabilirsiniz. Windows 7 kullanıyorsanız örneğin Örnek resimler klasöründeki laleler.jpg dosyası işinizi görür. Bir başka Windows 7 bilgisayardan kopyalayabilirsiniz. Windows 10 kullanıyorsanız Windows klasöründeki herhangi bir jpg dosyasından faydalanabilirsiniz.

    1. Buradan INSANECRYPTDECRYPTER şifre çözme uygulamasını indirin. InsaneCrypt (desuCrypt) Decrypter tıklayın ve indirme başlasın
    2. Önce zip dosyasını genişletin. Zip nasıl açılır bilmiyorsanız: Zip dosyası nasıl açılır?  Daha sonra InsaneCryptDecrypter.exe dosyasını çift tıklayın ve çalışsın.
    3. Önce yapmanız gereken şifreli ve şifresiz dosyayı şifre çözme aracına tanıtmak. Bunun için Tools bölümüne tıklayın ve BruteForcer seçeneğini seçin
    4. Buradan Select encrypted file yanında bulunan Browse tıklayın ve şifreli bir dosya seçin.
    5. Select original file yanında bulunan Browse seçin ve dosyanın orijinal halini seçin
    6. Daha sonra Start düğmesine basın.
      .insane, .DEUSCRYPT, .deuscrypt, .Tornado, .twist, .everbe, .pain, .volcano, .embrace uzantılı dosyaların şifresini çözmek
    7. Program size aşağıdaki gibi bir anahtar üretecek.
      .insane, .DEUSCRYPT, .deuscrypt, .Tornado, .twist, .everbe, .pain, .volcano, .embrace uzantılı dosyaların şifresini çözmek - anahtar bulma
    8. Daha sonra Select Directory butonuna basın ve şifreli dosyaların olduğu klasörü seçin.
    9. Tüm diski seçmek için C:\ sürücüsünü seçin.
    10. Daha sonra Decrypt botununa basın.
    11. Şifre çözme işlemi başlayacaktır. Program şifreli dosyaların şifresini çözecek ve ekranda durumlarını görüntüleyecektir.

    Eğer aşamalardan birinde takılırsanız iletişim bu çözüme yorum yazabilir, destek alabilirsiniz. 

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol