Instagram 10 years challenge nedir?

0

Instagram'da #10yearschallenge etiketiyle paylaşımlar görüyorum bu 10 years challenge nedir tam olarak?

Instagram'da neden 10 years challenge etiketiyle paylaşımlar yapılıyor?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    10 years challenge, insanların Instagram başta olmak üzere sosyal medyada genel olarak 10 yıl önceki halleriyle şimdiki hallerini aynı karede paylaşıp bir nevi nostalji yaptıkları ortak bir akım.

    Bu 10 years challenge akımının özel bir amacı yok. Dediğim gibi insanlar "10 yıl önce böyleydim, şimdi ise böyleyim vay be ne kadar değişmişiz" demek için Instagram'da #10yearschallenge etiketiyle fotoğraflarını paylaşıyorlar.

    Siz de Instagram'ın arama bölümüne #10yearschallenge diye aratarak, herkese açık olarak paylaşılan bütün fotoğrafları görebilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Sadece Instagram'da değil Facebook ve Twitter'da da insanlar 10 yıl önceki ve şuanki profil fotoğraflarını 10 Year Challenge etiketi ile paylaşıyorlar. Sosyal medyanın yeni trendi bu.

      Bu challange (meydan okuma) ya katılmak, bu trende ayak uydurmak son derece kolay. Sadece 10 yıl önceki bir fotoğrafınız ile şimdiki fotoğrafınızı tek bir fotoğrafta birleştirip daha sonra sosyal medya hesabınızdan #10YearChallenge ya da #10YearsChallenge etiketi ile paylaşıyorsunuz.

      #10YearChallenge etiketi ile ünlüler pek çok paylaşım yapıyor. 

      Fakat benim okuduğum bir kaç komplo teorisi yazısında bu yeni trendin aslında Facebook'un yüz tanıma sistemi için veri toplama amaçlı yaratıldığından bahsediliyordu.  Bu da böyle bir komplo teorisi gerçekliği tartışılır.

      hakan hakan (15424)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Mantıksız değil aslında Facebook insanlardan direkt "eski halinizi içeren bir fotoğraf gönderin" demek yerine böyle bir şey neden yapmasın? omercik 5 yıl önce
      • @farurhenho böyle bir trend oluşturursan herkes gönüllü olarak katılır. ve kimse şüphelenmez. Ama doğrudan eski fotoğraf yollayın derse herkes sebebini sorgular. hakan 5 yıl önce
      • Evet aynen öyle yukarıdaki yorumda seni desteklemekti amacım @hakan hocam :) Soru cümlesi gibi olmuş omercik 5 yıl önce
      • @farurhenho 😎 hakan 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol