Instagram'a kaliteli fotoğraf nasıl atılır?

0

Aşırı HD bir fotoğrafı bile Instagram'a atınca kalite düşüyor. Ama bazı sayfaların gönderileri çok HD oluyor bunu nasıl yapıyor olabilirler?

treajen treajen (43)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    İnstagram'a kaliteli fotoğraf yüklemek istiyorsan öncelikle fotoğrafı senin kendinin boyutlandırması gerekiyor. Yani telefondan çekip doğrudan Instagram'a yollarsan o fotoğraf büyük ihtimalle kalite kaybına uğrar.

    Bunun nedeni Instagram 1080 pikselden daha fazla boyuta sehip dosyaları kendisi boyutlandırıyor bu durumda da kalite kaybı oluyor.

    Örneğin sen 12Megapixel bir telefon kamerası ile fotoğraf çektin. Bu fotoğraf 3264x2448 çözünürlülüğe sahip. Bunu Instagram'a yüklersen Instagram bunu otomatik olarak boyutlandırır ve resim çok kaliteli bile olsa sıkıştırmadan dolayı bu fotoğraf kalite kaybına uğrar.

    Oysaki sen bu fotoğrafı Photoshop,GIMP veya Irfanview gibi bir programla boyutlandırırsan, 1080x810 yaparsan fotoğrafın Instagram tarafından işlenmez ve kalite kaybı olmaz.

    Yüklediğin fotoğrafın en uzun kenarının 1080 piksel olması gerekir.

     

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Fotoğraflarımı 1080x1350 boyutunda ayarlarak paylaşıyordum. Birçok yerde en yüksek çözünürlüğün bu olduğu yazdığı için treajen 5 yıl önce
    • @treajen fotoğraflarını pc de düzenlerken kalite kaybı oluyor olabilir mi? hakan 5 yıl önce

    0

    Instagram'ın Android uygulaması hep böyle sorunlu. Hem instagram, hem snapchat.. Bunlar hep iPhone'da daha düzgün ve stabil çalıştıklarını ben tecrübe ettim. Bunun sebebi de yazılım optimizasyonundan kaynaklanıyor.

    Şöyle söyliyim: iPhone'un yazılımı ve donanımı tek elden çıkıyor. Tek elden çıktığı için de Instagram sadece tek bir hedef üzerinde yoğunlaşıyor ve yazılım optimizasyonunu daha iyi başarabiliyor.

    Ama Android'de işler farklı. Android tek elden çıkmıyor. Google bütün telefon üreticilerine Android'in saf halini veriyor, üreticiler bunu kendine göre yontuyor, kendi yazılımlarını yapıyor falan.. Durum böyle olunca da tek bir yazılım optimizasyonu yapmak yetmiyor. Anlayacağın bu durum instagram'ın tembelliğinden kaynaklı.

    İmkanın varsa bi iPhone'da fotoğraf atmayı dene, aradaki farkı anlayacaksın.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol