Instagram bu işlem engellendi hatası nasıl çözülür?

0

Instagram'da birini takip ederken "bu işlem engellendi" hatası alıyorum. Ne yapmam gerekli?

Instagram "bu işlem engellendi" hatası neyden kaynaklanır, sebebi nedir?

Instagram "bu işlem engellendi" hatası çözümü nedir?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Instagram "bu işlem engellendi" hatası neyden kaynaklanır?

    Instagram'da birini takip ederken veya herhangi bir şey yapmaya çalışırken "bu işlem engellendi" hatası alıyorsanız bilerek veya bilmeyerek Instagram'ın spam önleme amacıyla getirdiği limit kurallarından birini veya birkaç tanesini ihlal etmiş olabilirsiniz.

    Instagram limit kuralları şu şekilde:

    • Takip etme limiti: Instagram'da en fazla 7500 kişiyi takip edebilirsiniz. 7500'den fazla kişiyi takip etmeye çalıştığınızda "bu işlem engellendi" hatası verebilir. Aynı zamanda bir başka takip etme limiti de saatlik olarak belirlenmiş. Instagram'da 1 saatte en fazla 160 kişiyi takip edebilirsiniz. 1 saatte 160'tan fazla kişiyi takip ederseniz instagram sistemi sizi spam olarak algılayabilir ve bunun sonucunda yine "bu işlem engellendi" gibi hatalar çıkabilir.
       
    • Yorum yapma limiti: Instagram'da bir saatte 200 farklı yorum yapabilirsiniz. Saatte 200'den fazla art arda yorum yaparsanız yine instagram sistemi sizi spam olarak algılar. Bu nedenle bir sonraki yapacağınız şeylerde "bu işlem engellendi" hatası verebilir.
       
    • Beğeni limiti: Instagram'da 1 saat içerisinde en fazla 350 farklı gönderi beğenme limiti vardır. Zaten bot kullanmıyorsanız veya işi gücü bırakıp fotoğraf beğenmekle uğraşmayacaksanız 350 gönderiyi aynı anda beğenmezsiniz tabi ama yine de instagram spamleri önlemek amacıyla böyle bir sınırlama getirmiş.

    Yukarıda anlattığım instagram takip limitlerini bir şekilde ihlal etmiş olabilirsiniz. Genellikle "bu işlem engellendi" hatası bu sebepten çıkar. Instagram sistemi sizi bir şekilde spam olarak algılamıştır ve yaptığınız her işleme ambargo koyuyordur.

    Instagram "bu işlem engellendi" hatası nasıl çözülür?

    "Bu işlem engellendi" hatasını çözmenin bilinen bir yolu yok. Yani "şunu yaparsanız bu işlem engellendi hatası çözülür" gibi bir çözüm paylaşamayacağım. Ama şöyle bir tavsiye vereyim: Uzun bir süre, baya uzun bir süre birini takip etmeyin, paylaşım beğenmeyin, yorum yapmayın. Yani gördüğünüz fotoğraflarla herhangi bir etkileşimde bulunmayın. Instagram sisteminin üzerindeki o şüpheyi attırmak için bu iyi bir yol olabilir. Onun dışında dediğim gibi "bu işlem engellendi" hatasını çözmek için kesin bir yol maalesef yok. Hatanın kendiliğinden düzelmesini beklemeniz gerekiyor. Artık şansınıza düzelirse düzelir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol