Instagram'da birinin beni yakın arkadaş listesine eklediğini nasıl anlarım?

0

Instagram'da bir kişinin beni kendi yakın arkadaşlar listesine eklediğini nasıl öğrenebilirim?

Instagram'da yakın arkadaşlar listesine eklendiğimi öğrenebilmemin bir yöntemi var mı?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Normalde bir kişi sizi kendi yakın arkadaşlar listesine eklediği zaman Instagram size "şu kişi seni yakın arkadaşlarına ekledi" diye bildirim göndermiyor. Yani siz bunu doğrudan öğrenemezsiniz.

    Instagram'da birinin yakın arkadaşlar listesinde olduğumu nasıl anlarım?

    Her ne kadar bunu doğrudan öğrenmenin bir yolu olmasa da, Instagram'daki normal hikayeler ile yakın arkadaşlarla paylaşılan hikayeler arasındaki farklılığa bakarak, o kişinin yakın arkadaşlar listesinde olup olmadığınız konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

    Daha basitçe anlatayım. Bildiğiniz gibi Instagram'da hikayelerin çevresinde dairesel yuvarlak bir çizgi var. Bu çizginin rengi normalde kırmızı ağırlıklı, farklı tonları içeren geçişli bir renktir bunu zaten biliyoruz.

    Ama yakın arkadaşlarınızla hikaye paylaştığınız zaman bu dairesel çizginin rengi yeşil oluyor. Bu Instagram'ın yapmış olduğu bir farklılık. Aşağıdaki resimde aradaki farkı daha iyi anlayabilirsiniz.

    instagramda hikayelerin çizgileri

    Yani bu demek oluyor ki, Instagram'da hikayeler bölümünde çevresinde yeşil çizgi olan bir hikaye gördüyseniz, o hikayeyi paylaşan kişi sizi yakın arkadaşlar listesine eklemiş demektir. Bundan %100 emin olun.

    Ama farklı senaryolarda elbette var. Mesela bir kişi gerçekten sizi yakın arkadaşlar listesine eklemiştir, ama hikaye paylaşırken hiç yakın arkadaşlarla paylaşmayı seçmez normal olarak paylaşır. Bu durumda onun hikayesi yeşil olmayacağı için siz bunu anlayamayacaksınız.

    Ayrıca hikayesi yeşil olan bir kişinin, ondan sonraki günlerde paylaştığı hikayeler yeşil olmadı diye o sizi yakın arkadaş listesinden çıkardı anlamına gelmez.

    Paylaşılan hikayenin yeşil olmasının mantığı şudur: Hikaye paylaşan kişi, hikayesini paylaşırken "yakın arkadaşlar" seçeneğini seçmeli. Yani hikayesini yakın arkadaşlar listesiyle paylaşmalı.

    Bunu seçerse hikayesi yeşil olur. Ama seçmezse yeşil olmaz. Hikayesi önce yeşil olup, sonra normale dönen birisi görürseniz hemen "bu beni yakın arkadaşlarından çıkardı" diye düşünmeyin.

    Instagram'da yakın arkadaş listesine eklendiğini anlamanın mantığı genel olarak bu şekilde. Bir kişinin sizi listeye eklediğini bir şekilde öğrenebilirsiniz belki ama çıkardığından %100 emin olamazsınız.

    Instagram yakın arkadaşlar özelliğiyle alakalı diğer soruların cevaplarına aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Instagram yakın arkadaşlar özelliği nedir, nasıl kullanılır?

    Instagram hikayemi sadece yakın arkadaş listemle nasıl paylaşırım?

    Instagram hikayelerde yeşil çizgi nedir?

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol