Instagram'da video paylaşamıyorum

0

 Yaklaşık 1  aydır düzenli periyotlar halinde video paylaşım yapamıyorum. 4 gün açık 4 gün kapalı son zamanlarda 5 güne çıktı kapalı olması. Sayfam orijinal ve günde 2 maksimum 3 paylaşım yapıyorum. Güzel bir türkü sayfası. Videoyu paylaşıyorum sayfayı yeniledim an siliniyor. Fakat çok rahat hikaye paylaşımı ve fotoğraf paylaşa biliyorum yorum yapabiliyorum. Telefonumun belleği bomboş  defalarca sildim verilerini temizledim. # az kullanıyorum. Keşfete her videom düşüyor ve güzel yorum ve beğeni alıyor. Ne yaptımsa çare bulamadım.

drmuz drmuz (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Paylaştığınız videolar otomatik siliniyorsa bunun tek sebebi vardır: Telif

    Telif hakkı olan videolar paylaşıyorsunuzdur. Instagram artık çok gelişmiş telif filtreleri kullanıyor ve yüklediğiniz videolar anında analiz edliyor. Videolar size ait değilse ve telif gerektiriyorsa otomatik siliniyor. Siz bu davranışınızda ısrar ederseniz sizin hesabınıza çeşitli yaptırımlar uygulamaya başlıyor.

    Bahsettiğiniz engelemelerin tek sebebi budur.  Video orijinal olsa bile örneğin videoda çalan parça telif gerekiriyorsa videonuz yine silinir. Buna dikkat edin.

    hakan hakan (15409)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Cvp verdiğiniz için teşekkür ederim. Hocam telif hakkı olması imkansız. Denemediğim video kalmadı, kendi videom da dahil. Yüksek kalite düşük kalite. Hepsini denedim. Dün 7. gündü mesela. Daha önce atmaya çalıştığım videolardan 3 tanesi sürekli deneme yoluyla paylaşıldı. Fakat ondan sonra yine yok. Zaten amatör sanatçıların videosu. Kendileri istiyor paylaşım yapmamızı. Sorunumu çözerseniz benden size bir hediye. drmuz 4 yıl önce
    • @drmuz olan olayın telefonunla, yüklü olan instagram uygulamasıyla, bir ayarla ilgisi yok. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim: Eğer gönderdiğin bir video ya da herhangi bir gönderi kendiliğinden siliniyorsa bir şekilde instagram ban yani engellerinden birine takılıyorsundur. Mesela çok fazla gönderi yolluyor, çok fazla takip isteği atıyor, script, bot kullanıyorsundur. Bu sebepten instagram hesabına yaptırımlar uyguluyordur. Bunlar genelde zaman sınırlıdır yani 5-10 gün içinde kendiliğinden çözülür. Çok fazla beğeni yapmak bile bazen senin hesabına yaptırım uygulanmasına sebep olabiliyor. Yaptığım araştırmalarda bunu fark ettim. Senin yaptığın işlemleri bot olarak algılıyor. Bu sebepten hesaba engel koyuyor. Shadow ban gibi pek çok farklı engelleme türü var. Bunlardan kurtulmak mümkün değil. İnstagram yaptığı engellemeleri de alenen ortaya koymuyor. hakan 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol