Instagram donuyor sorununun çözümü nedir?

0

Telefondan instagram kullanırken özellikle video izlerken veya sayfayı aşağı kaydırdığımda instagram uygulaması donuyor. Telefonda instagram donuyor  sorununun çözümü nedir?

murat murat (12492)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    instagram donuyor sorununun çözümü nedir?

    Android ve IOS (iphone) telefonlarda Instagram oldukça popüler bir yazılım. Instagram uygulaması bu kadar popüler olmasına rağmen oldukça sorunlu da bir uygulama. Özellikle bazı telefonlarda Instagram donma sorunu fazlasıyla yaşanıyor. Instagram donuyorsa, donmanın sebebi aşağıdakilerden biri olabilir.

    Eğer instagram donma sorunu ilk kez başınıza geliyorsa o zaman ilk yapmanız gereken telefonu kapatıp açmak olsun. Çoğu zaman instagram donma sorunu geçici olur ve telefon kapatılıp açıldığında sorun düzelir.

    Telefonu kapatıp açtığınız halde sorun devam ediyorsa o zaman aşağıdaki instagram donma sorunu çözüm önerilerini deneyebilirsiniz:

    Telefonda instagram donuyorsa;

    1.  Instagram uygulaması zarar görmüş olabilir:
      Bu durumda yapılması gereken ilk iş instagram uygulamasını kaldırmak ve yeniden yüklemektir. Android ve IOS telefonlar işlem açısından daha kısıtlıdır. Bir uygulama genel olarak telefonda donuyorsa ilk olarak bu uygulamayı silin ve daha sonra Android içi Google Play, IOS için App Store üzerinden uygulamayı yeniden yükleyin.
       
    2. Instagram sürümü sizin kullandığınız telefonda sorun çıkartıyor olabilir:
      Instagram sürekli güncellenen bir uygulama. Böyle olunca instagram pek çok telefon modelinde donma sorunu oluşturabiliyor. Özellikle instagram’da gezinirken, sayfayı aşağı kaydırdığınızda, video oynatmak istediğinizde donma olabilir. Bu durumda eski sürüm Instagram yüklemek işe yarayabilir: https://www.apkmirror.com/apk/instagram/ gibi sitelerde eski sürüm Instagram bulabilirsiniz.
       
    3. Telefonunuzun belleği yetersiz kalıyor olabilir:
      Telefona çok fazla uygulama yüklerseniz, bu uygulamalar sürekli açık kalırsa telefon belleğini tüketir. Bu durumda Instagram uygulamasına yeterli bellek kalmayabilir. Mümkünse Instagram kullanırken diğer uygulamaları kapatın. Bazı uygulamalar sürekli açık kalabilir. Örneğin Antivirüs, telefon bakım programları. Bu programlar telefon belleğini kullanır ve diğer uygulamalar için yeterli bellek kalmayabilir. Bu durumda Instagram donabilir.
       
    4.  Yüklemiş olduğunuz bir program Instagram’ın düzgün çalışmasını engelliyor olabilir:
      Telefona çok fazla uygulama yüklüyorsanız bunlar sorun çıkartıyor ve instagram bu sebepten donuyor olabilir. Instagram donmaya başladığında son olarak yüklediğiniz programları kaldırmanızda fayda var.
       
    5. Instagram takipçi, hile programları sorun çıkartıyor olabilir:
      Eğer telefonunuza Instagram takipçi kasma, Instagram hile uygulamaları yüklediyseniz bunlar Instagram uygulamasının donmasına sebep olabilir. Bu tür takipçi kasma, Instagram engelleyenleri görme gibi uygulamalar hem virüs içerebilir hem de Instagram hesabınızın kapanmasına sebep olabilir. Bu sebepten bu uygulamaları yüklemeyin, yüklü ise mutlaka kaldırın.
       
    6. Telefonda yüklü antivirüs / anti-malware programları kaldırın:
      Deneme amaçlı telefondaki anvirüs / antimalware programları kaldırın. Bazen antivirüs / antimalware programları instagram’ın donmasına sebep olur. Eğer soruna antivirüs programı sebep oluyorsa o zaman başka bir antivirüs programı yüklemeyi deneyebilirsiniz.

    Tüm bunlara rağmen sorun devam ediyorsa o zaman yapmanız gereken şey telefonu sıfırlamak yani fabrika ayarlarına döndürmek. Bunu yapmadan elbette mutlaka yedek alın. Bu en son yapılması gereken işlemdir. Genelde telefonu sıfırlamak çözüm sağlar.

    Çözümün başında belirttiğim gibi Instagram sosyal medya uygulamaları arasında en çok sorun çıkartan uygulama. Tüm bunlara rağmen instagram donmaya devam ediyorsa telefonunuza özgü bir instagram hatası olabilir.  Bu durumda telefonunuzun bir yazılım güncellemesi var mı bunu kontrol edin. Bazen telefonda olan yazılımsal sorunlar Instagram gibi uygulamaların düzgün çalışmasına engel olur. Üreticiler bu gibi durumlar için yazılım güncellemesi yayınlar. Bu güncelleme telefondaki sorunları giderir.

    Son olarak instagram uygulamasının her güncellemede daha fazla ram ve işlemci kullandığını unutmayın. Her güncelleme, her eklenen yeni özellik daha fazla donanım kullanır. Bu sebepten özellikle eski model telefonlarda donma sorunu daha sık görülür. Bu durumda da artık yeni bir telefona geçmekten başka çare kalmaz.

     

    murat murat (12492)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol