Instagram Erişimi: Kavram ve Arttırma Yolları

0

Bir işletme profilini Instagram erişimini nasıl artırabilirsiniz: Hemen uygulayabileceğiniz 10 faydalı ipucu.

sponsorluicerik sponsorluicerik (82)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Instagram Erişimi: Nedir ve Günümüzde Nasıl Arttırılır?

    Markanızı tanıtmak üzere şansınızı Instagram’da denemek doğru bir stratejidir. Dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcı uğruna savaşmaya değer bir kitle oluşturmaktadır. Tabii ki yayınlarınızın görüntülenme sayısı hiçbir çaba sarf edilmeden artmayacaktır. Yeni başlayanlar, ticari bir profil için Instagram erişiminin nasıl artırılacağıyla ilgileniyor. Birkaç tavsiye paylaşalım.

    Instagram erişimi nedir?

    Bu, gönderiyi görüntüleyen toplam kullanıcı sayısını yansıtan bir metriktir.

    Instagram, gönderilerinizi tüm abonelere aynı anda göstermez. Başlangıçta içerik küçük bir grup tarafından görülür ve sosyal ağ algoritmaları bu kullanıcıların gönderilerle nasıl etkileşime girdiğini izler. Beğeniler, yorumlar, paylaşım ve benzeri parametreler yayının başka bir abone grubuna gösterilip gösterilemeyeceğini belirler.

    Bu bakımdan %100 kitle erişimi sağlamak gerçekçi bir beklenti değildir. Aktif bir kullanıcı tepkisi ile organik erişimi toplam abone sayısının %70'ine ulaştırmak mümkündür. Bu tür göstergeler eğlence ve eğitim topluluklarında olduğu kadar hile yapmayan blog yazarlarında da bulunabilmektedir. Ancak, işletme profillerinin erişimi daha az olacaktır.

    Instagram'da gönderi erişimini nasıl görebilirim? İstatistikler, ticari bir profilin sahipleri tarafından kullanılabilir (buna normal bir kullanıcı hesabından ulaşabilirsiniz).

    later.com

    Erişim neye bağlıdır?

    Instagram erişimi birçok faktörün kombinasyonundan oluşmaktadır:

    • yayın saati. Burada bir sürpriz yok: yayın sırasındaki kullanıcı aktivitesi ne kadar çok olursa erişim de o kadar çok olacaktır;

    • beğeni sayısındaki artış. Ne kadar çok beğeni gelirse, o kadar çok abone yayını görecektir;

    • kişisel yazışma faaliyetiniz;

    • bir yayını Koleksiyona kaydetmeniz.

    Instagram erişimi gösterimlerden hangi yönü ile farklıdır?

    Açıkçası, farklı ölçüm kriterlerinden bahsediyoruz. Bir kullanıcı gönderinizi iki kez görüntülediyse, sosyal ağ istatistikleri şunları gösterecektir: 1 erişim, 2 gösterim. Erişim, gönderiyi görüntüleyen kullanıcı sayısıdır ve gösterim ise toplam görüntüleme sayısı. Erişim, hesabınıza kaç kullanıcının ilgi gösterdiğini ifade eder.

    Erişiminizi neden takip etmelisiniz?

    Instagram erişimi etkileşimle yakından bağlantılıdır. Kullanıcılar ne kadar ilgiliyse, profil içeriğiyle o kadar çok işlem yapacak ve erişim o kadar yüksek olacaktır. Bu gösterge satışa dönüştürülebilir (ancak bu başka bir yayının konusu).

    İlgili kullanıcı beğeni ve yorum bırakır, kaydedilenlere gönderiler ekler, reklamlara tıklar. Hesabınızdan reklam satmayı planlıyorsanız, yüksek erişimli profiller pazarlamacılar için değer ifade edecektir.

    Bazı pazarlamacılar, etkileşimi toplam erişime göre hesaplar. İyi bir gösterge, toplam abone sayısının %15-30'unun minimum katılım oranının %2-3 civarında olmasıdır.

    Erişimin düşmesinin temel nedenleri

    Instagram hedef kitlenizin erişimi düşerse buna shadowbanning denir. Basitçe söylemek gerekirse, bir sosyal ağ, gönderilerinizi kasıtlı olarak daha az kullanıcıya gösterir. Her şeyden önce, bu, gönderi toplumun ahlaki ve diğer normlarına uymuyorsa olur. Genel olarak, kapsama alanındaki düşüş aşağıdakilerden etkilenebilir:

    • ahlaka aykırı ve diğer uygunsuz içerik yayınlamak;

    • sosyal ağın kural ve ilkelerinin ihlali;

    • aktivitede keskin bir artış (bot kullanma şüphesi);

    • hashtag'lerin kötüye kullanımı (her gönderide 30'dan fazla);

    • kullanıcı şikayetleri;

    • sahte yayınlar.

    Instagram erişiminizi nasıl artırabilirsiniz: 10 evrensel ipucu

    Yasal tanıtım ve hesap idare yöntemlerini kullanarak 2021'de Instagram erişimini nasıl artıracağınızı anlatacağız. Burada risk yok - sadece kanıtlanmış etkili yöntemler var.

    1. İçeriğinizi doğru zamanda yayınlayın

    Her kullanıcı Instagram'da günde ortalama 30 dakika harcıyor. Bu süre boyunca (teorik olarak), sosyal ağ algoritmaları tarafından seçilen en yeni ve en alakalı içeriği görmeleri gerekmektedir. Kitlenizin en aktif olduğu zaman aralıkları hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Örneğin, bir gönderiyi gece yayınlarsanız ve abonelerin çoğu sabah 9-10 arasında aktifse, gönderiyi görme ihtimalleri oldukça düşüktür. Yayınlamak için en iyi zaman, kendi başınıza (örneğin, kitle etkinliğine göre) veya önerileri kullanarak belirlemelisiniz.

    searchenginejournal.com

    2. Sıklığa bağlı kalın ve bir içerik planı yapın

    EffFq veya Etkin Sıklık bir pazarlama terimidir. Bu, bir kullanıcının nihayet reklamınıza yanıt vermesini sağlamak için gereken reklam gösterimlerinin sayısını hesaplamak anlamına gelir. Aynı şey içerikle de yapılabilir. Gönderi sayısı göz önüne alındığında, erişiminizi artırmak için günde en az iki kez gönderi yayınlamanız gerekmektedir.

    Canlı yayınlar yapmanın yanı sıra gönderileri ve hikayeleri ne kadar sık yayınlarsanız, izleyici tepkisi o kadar yüksek olacaktır. En iyi ölçüm, günde iki hikaye ve haftada iki gönderi yayınlamak olacaktır (ancak kendinize özgü bir program da seçebilirsiniz).

    Eylemlerinizi tutarlı hale getirmek için bir içerik planı yapın. Takvim yapısına sahip bir tablo olabilir. Yayın günlerini belirtin, içeriğin türünü ve konusunu bir hafta veya bir ay önceden belirleyin. Tekrar etme sayısına bağlı kaldığınızdan emin olun.

    static.skillshare.com

    3. Alakalı hashtag’ler kullanın

    Hashtag'leri kullanarak Instagram erişiminizi ücretsiz olarak artırabilirsiniz. Ancak, her yayına ait doğru olanları seçmek önemlidir. Mükemmel hashtag kombinasyonu 15 adede kadar yüksek, orta ve düşük frekanslı, dört adede kadar coğrafi ve kişisel etiket ve dört adede kadar viral etiketten oluşan bir karışımdır. İşte sizin için kısa bir açıklama:

    • Frekans etiketleri - en sık, bazen ve arada bir gündeme gelenler (hepsi önemli);

    • Coğrafi etiketler - arzulanan coğrafi bölgeden kullanıcıların ilgisini çekmeye yardımcı olmak için;

    • Kişisel -bu sizin markanız, ürününüz, soyadınız, vb. olabilir

    • viral - gönderi zamanındaki en popüler hashtag’ler (tabi ki konu ile alakalı olmalılar).

    İpucu: spam girişimleri nedeniyle filtrelerin altına düşmemek için gizli hashtag kullanmayın.

    instagram.com/beardbrand/

    4. Yayınları tasarlayın

    Marka (şirket) sayfası farklı, kendi stiline sahip olmalıdır. Bu, izleyiciler tarafından hatırlanmasını sağlayacaktır. Bir profil tasarlamadan önce favori sayfalarınızı analiz edin ve düşünün: onları neden seviyorsunuz? Markalı hesaplar oluşturmak için kullanabileceğiniz bazı efektler şunlar olabilir:

     

    • genel renk şeması en basit seçenektir. 2-3 ana renk ve birkaç ton seçin ve her gönderinin tasarımında bunlara bağlı kalın;

     

    • fotoğrafın etrafında çerçeve veya normal beyaz alanların kullanılması. Kenarlıklar ve simetri ile deneyler yapabilirsiniz;

    instagram.com/naumachos1963/

    • Dama tahtası. Biraz modası geçmiş olsa da güzel bir seçenek. İki farklı renkteki yayınlar (veya resimler - metinler) bir dama tahtası havası uyandırabilir;

     

    • genel gönderi şablonu. Renk tasarımı ve görsel içeriğin standart ilkelerine uygunluk.

     

    Bir işletme profilinin profil resmiyle başladığını unutmayın. Bir hesap fotoğrafı bir logo (şirketler için) veya bir portreden (kişisel sayfalar için) oluşabilir. Logaster hizmetinden faydalanarak bir logo oluşturabilir ve Instagram'da yayınlamak üzere hazır bir şablon seti ile birlikte indirebilirsiniz. Bu basit ve uygun fiyatlı bir kimlik üreticisidir.

    5. Yeniliklerden Faydalanın

    Hesabınızı “canlı” tutarak ve tüm yeniliklere esnek bir şekilde tepki vererek gerçek kullanıcı etkinliği elde etmek mümkündür. Instagram haberlerini takip edin, yeni araçları ilk deneyen siz olun. Günümüzde bu gibi yeniliklere hikayelerde yeni ürünlerin yayınlanması, birkaç fotoğraftan galerilerin oluşturulması, canlı yayınlar (birkaç dakikalık kısa yayınlar olsa bile, birkaç dakika) örnek olarak verilebilir.

    instagram.com/sony/

    6. Hikayeleri yeniden yayınlama

    Özellikle gönderinizi akışta kaçıranlar için önemli bir gönderinin bir kopyasını hikayede oluşturun. Kendinizi bir kez daha hatırlatacak ve erişiminizi artırma şansı yakalayacaksınız.

    buffer.com

    7. Hediye dağıtın

    Herkes hediyeleri sever ve hediyeler yardımıyla Instagram erişiminizi artırmak gerçekten de mümkün. Tipik olarak, ödülün değeri ne kadar yüksek olursa, kullanıcı katılımı da o kadar yüksek olacaktır. Yarışmacılar için standart koşul, yorumlarda iki arkadaşı etiketlemektir. Bu, hesabınızın istatistikleri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaktır.

     

    8. Botları ve etkin olmayan kullanıcıları engelleyin

    Bazen abone listesini gözden geçirmeli ve etkin olmayanları listeden çıkarmalısınız. Önemli: üçüncü taraf hizmetlerine güvenmeyin. Sosyal ağlar, diğer yazılım ürünlerinin kullanımına onay vermez. Ancak aynı zamanda manuel olarak saatte yaklaşık 30 kullanıcı abonelikten çıkabileceğinizi de unutmayın (aksi takdirde Instagram sizin bir bot olduğunuzu düşünür ve temizlik otomatik olarak yapılır).

    Neden var olmayan veya etkin olmayan kullanıcıların hesaplarını silmek gerekir? Bu, abone sayısının bir fonksiyonu olduğundan, erişim oranını artıracaktır. Gönderileriniz, (muhtemelen) sizi beğenileri ve yorumları ile ödüllendirecek olan gerçek ve daha aktif kullanıcılar tarafından görülebilir.


     

    9. Eyleme çağırın

    En iyi blogcuların örneklerini kullanarak Instagram erişimini nasıl artıracağınızı anlatacağız. Aboneleri bazı etkinlikler göstermeye teşvik edecek periyodik gönderiler oluşturun. Buna tipik bir örnek olarak sevimli bir evcil hayvana benzeyen bir arkadaşınızı etiketlemenizi isteyen uykulu bir kedinin fotoğrafını paylaşmak verilebilir.

    Evet, bu tür gönderiler genellikle yalnızca bir eğlencedir, ancak asıl mesele kullanıcılar aktif ve etkileşimde olacağından erişimde artış elde etmektir. Sonuçta, işaretlenen kullanıcılar mutlaka gidip yayına bakacak ve muhtemelen abone (ve belki de müşteri) olacaktır.

    instagram.com/bestvacations/

    10. Makaralar yayınlayın

    Reels formatının yardımıyla Instagram, popüler sosyal ağ Tik Tok'a biraz daha yaklaştı. Bunlar ağırlıklı olarak eğlenceli/mizahi nitelikte kısa videolardan oluşmaktadır. Bu tür içeriklerin standart videolara göre %67 daha fazla izleyici çektikleri bilinen bir gerçektir. Bir diğer önemli avantaj ise, Reels’ın önerilerde gösterilmesi nedeniyle erişimi önemli ölçüde artırmaya yardımcı olmasıdır.

    Peki bir şirket Reels’te ne paylaşabilir? Hayat tüyoları, motive edici hikayeler, ilginç iş anları, mizah (ama kurumsal üslup ile uyumlu kalmaya dikkat etmeniz gerekir).

     

    instagram.com/apple/

    Sonuç

    Instagram erişimi, hesap tanıtımı başarısı için önemli bir ölçümdür. Önerileri takip etmek erişiminizi istikrarlı bir şekilde artıracaktır. Ancak başarının doğrudan yayınladığınız içeriğin kalitesi ile ilgili olduğunu unutmayın. 

    sponsorluicerik sponsorluicerik (82)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol