Instagram IGTV nedir? Instagram IGTV ne işe yarıyor?

0

Instagram'ı açınca üst köşede IGTV diye bir şey çıktı. IGTV nedir?

instagram igtv özelliği ne işe yarıyor?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    IGTV, Instagram'ın yepyeni bir video paylaşım servisi. Yeni Instagram igtv'de kullanıcılar tıpkı YouTube mantığında kendilerine özel kanal açıp 10 dakikaya varana kadar video paylaşabiliyorlar. Instagram'da video paylaşırken 1 dakika, hikayelerde ise 15 saniye sınırı vardı, ayrıca hikayeler 24 saat sonra siliniyordu. Hem bu sınırı ortadan kaldırıp biraz daha geliştirmek hem de kullanıcıların oyalanabileceği yeni bir ortam yaratmak amacıyla Instagram, yeni servisi IGTV'yi kullanıma sundu. Bana göre IGTV, Instagram'ın son zamanlarda yaptığı en başarılı yenilik olmuş.

    Artık bütün kullanıcılar Instagram IGTV'de kendilerine kanal açarak maksimum 10 dakikalık, dikey videolar paylaşabilecekler. Ayrıca öğrendiğim kadarıyla bazı büyük hesaplara 1 saatlik video paylaşma yetkisi de verilmiş. Sanırım o da ileride platform büyüdükçe yaygınlaşacaktır. IGTV eğer size gelmediyse şunları deneyebilirsiniz:

    • Instagram'ı güncelleme
    • Instagram'ı silip tekrar yükleme

    Umarım 'hareket durumu (son görülme)' ve 'öne çıkan hikayeler' özelliği gibi bu da kullanıcılara gelmede problem çıkarmaz. :)

     

    Bu arada "Neden IGTV?" sorusunun cevabını henüz bilmiyorum. Tahminimce 'Instagram TV' kelimesinin kısaltılmışı olarak 'IGTV' demiş olabilirler ama başka bir açıklaması var mı şuanlık bilinmiyor.

    IGTV'de nasıl video paylaşılır?

    Instagram IGTV servisinde video paylaşmak için kanal oluşturmamız gerekiyor. IGTV'de kanal oluşturma ve video yükleme hakkında detaylı bilgiyi Instagram IGTV'de video yükleme nasıl yapılır? IGTV kanal açma ve video yükleme linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol