Instagram mavi tik alma - 2019

0

Instagram'da mavi tik almak istiyorum nasıl alabilirim?

Instagram mavi tik almak için neler gerekli?

Instagram'da kaç takipçim olursa mavi tik alabilirim?

Instagram mavi tik almak için nasıl başvuru yapabilirim?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Instagram'da mavi tik almak için sahip olmanız gereken en önemli kriter ünlü, tanınmış kişi olmaktır. Eğer hitap ettiğiniz, sizi seven belli bir kitleniz varsa yani ünlü bir kişiyseniz Instagram'da mavi tik almak için başvuru yapabilirsiniz.

    Instagram mavi tik almak için neler gereklidir?

    Öncelikle bilmenizi istediğim birkaç detay var.

    Şunu unutmayın ki her onaylı hesap başvurusu yapana illa mavi tik verilmiyor. Dediğim gibi gerçek hayatta tanınmış bir kişi olmanız gerekiyor. Buraya dikkat edin, gerçek hayatta tanınmış bir kişi diyorum. Yani siz, küçük veya büyük belli bir kitle tarafından takip edilmeli ve konuşulmalısınız. Kendinize özgü sizi seven, sizi takip eden, paylaşımlarınıza yorum yapan, beğenen, yani sürekli profilinizle etkileşim halinde olan bir kitleye sahip olmalısınız. Çünkü ben bilgisayarın başına geçip 50 bin hesap açabilirim ve kendimi 100 bin hesapla takip ederim, paylaşımlarıma yorum yaparım ve beğenirim. Yani 50 bin hesap açıp kendimi sosyal medya fenomeniymiş gibi yapabilirim. İşte bu nedenle Instagram, her önüne gelene mavi tik vermiyor. Mavi tikin takipçi sayınızla hiçbir alakası yoktur.

    Instagram'da mavi tik alma olayının mantığı genel olarak bu şekilde. Özetleyecek olursam, eğer günlük hayatta gerçekten tanınan ünlü bir kişi değilseniz hiç öyle mavi tik almak için şekilden şekile girmeye çalışmayın, uğraştığınıza değmez.

    Instagram mavi tik alma talebi gönderme

    1. Adım: Instagram'ı açın ve profilinize profil girin.

    2. Adım: Profil Ayarlarına girin.

    instagram profil seçenekleri

    3. Adım: Ayarlar içerisinden Hesap bölümüne tıklayın.

    instagram hesap

    4. Adım: Hesap bölümüne girdikten sonra "Doğrulama İste" seçeneğine tıklayın.

    instagram doğrulama talebi

    Ardından böyle bir sayfa açılacak. Burada kullanıcı adı kısmı zaten aynen kalıyor. Adı Soyadı bölümüne de kimliğinizdeki tam adınızı yazın. Kimliğinin fotoğrafını ekle kısmına da devlet tarafından size verilmiş herhangi bir kimliğin resmini çekip göndermeniz gerekiyor. Ehliyet olur, normal kimlik olur vs. ne olduğu fark etmez.

    instagram doğrulama talebi gönder

    Böylece Instagram'a hesabınızı onaylatmak için mavi tik başvurusu yapmış oldunuz. Şunu unutmayın ki her onaylı hesap başvurusu yapana illa mavi tik verilmiyor. Artık bekleyeceksiniz. Olumlu veya olumsuz cevap gelir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol